Најновије

ДА ЛИ ЈЕ КОНАЧНО ДОШЛО ВРЕМЕ ЗА ПРАВДУ? Први терористи ОВК данас пред Хашким Трибуналом!

Један од команданата терористичке ОВК за регион Неродимље Шукри Буја данас би у Хагу требало да се појави пред Специјалним тужилаштвом у својству осумњиченог за ратне злочине над српским становништвом у општинама Штимље, Липљан и Урошевац.

Шиптарски терористи (Фото: Јутјуб)

Вест да је некадашњи начелник општине Липљан отпутовао за Хаг објавила је његова ћерка на "Фејсбук" профилу, а јуче су пренели медији на албанском језику у Приштини.

Буја треба данас да се изјасни у Специјалном тужилаштву у Хагу у својству осумњиченог за злочине које су припадници ОВК починили у региону Неродимља, зони у коју спадају општине Штимље, Липљан и Урошевац.

У изворима блиским истражитељима Специјалног суда, пред којим ће се судити припадницима терористичке ОВК за злочине над Србима, раније је речено Срни да се Буја доводи у везу и са убиством 14 српских жетелаца на њиви у Старом Грацку 23. јула 1999. године.

Буја се доводи у везу и са прогоном више стотина Срба из урбаног дела Урошевца и села Неродимље, Крајиште, Велики и Мали Алаш, Слатина, Голеш, Помазатин, паљењем српских кућа и рушењем цркава, киднаповањем и убиством више десетина Срба и прогоном српског становништва из општина које је покривала оперативна зона ОВК за регион Неродимље.

Позиви Специјалног суда у Хагу упућени су и бившем начелнику штаба ОВК Бислиму Зурапију, бившем команданту Оперативне зоне Дукађини Рамушу Харадинају, некадашњем припаднику ОВК Сокољу Башотију, као и бившем портпаролу ОВК Јакупу Краснићију.

Председник скупштине самопроглашеног Косова Кадри Весељи објавио је на свом "Фејсбук" профилу да то представља "ударац за његове другове, ОВК и њену борбу", да је уверен да ће се вратити "невини и поносни", јер је "право било и остаје на њиховој страни", а да су они били на "правој страни историје".

Откривено зашто је пао Харадинај! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА