Најновије

ДАЧИЋ НИКАД ОТВОРЕНИЈИ: Доста се судило Србима! Време је да шиптарски злочинци буду кажњени!

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да позивање осумњичених пред Специјални суд за злочине ОВК представља почетак истражних радњи и додао да се нада да ти злочини неће остати некажњени.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Дачић је у Београду казао да се нада да ће ти злочини бити кажњени, без обзира на то колико резерви има према разним међународним судовима, који су углавном судили Србима, а не другим народима на простору бивше Југославије за злочине против Срба.

"Очекујемо да се та пракса промени. Не бих за сада коментарисао ништа више, имајући у виду да се та тема на Косову и Метохији злоупотребљава у смислу одређених политичких игара унутар унутрашње политичке сцене Косова и Метохије, а велико је питање да ли ту заиста и постоји неки сукоб између њих", казао је Дачић.

Додао је да је сигурно то да сви мисле исто када је у питању независност Косова и сви мисле исто када је у питању ОВК, односно сви оправдавају злочине ОВК према Србима.

Министар је навео да су данас и Тачи и Харадинај истакли значај онога што је Међународни суд правде урадио пре неколико година када је донео саветодавно мишљење.

Како каже, Тачи је данас рекао и да је то највећа међународна победа Косова.

"Жалосно је што су ту међународну помоћ извојевали користећи лошу одлуку и Тадића и Јеремића у то време, имајући у виду да је лоше постављено питање дало и такав одговор", навео је шеф српске дипломатије.

Како каже, Београд наставља борбу до краја, што значи да ће се борити да се изнађе праведно, компромисно решење за проблем Косова и Метохије.

"Надам се само и желим да се не заврши као са овим другим судом - Међународним трибуналом за злочине у бившој Југославији, који је на крају крајева служио само за осуду Срба", навео је Дачић.

Министар спољних послова Ивица Дачић, упитан да ли сматра да ће Суд за злочине ОВК успети да сачува 20 сведока у случају Харадинај, рекао је да не зна да ли има толико живих сведока.

"Не знам да ли има толико живих сведока, не знам ни на чему се заснива тај случај, али у сваком случају би морали да обрате пажњу знајући са ким имају посла", казао је Дачић.

Прочитајте ОВДЕ какав је то позив стигао Александру Вучићу од Владимира Путина.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА