Најновије

ДРАМА ИЗНАД ТУНИСА! Либијски авион дрско улетео у њихов ваздушни простор! Инцидент великих размера избегнут за длаку! (ФОТО)

Либијски војни млазњак на тренажном лету био је присиљен да слети на периферију Меденина, града у југоисточном делу Туниса након што је повредио туниски ваздушни простор, изјавио је данас портпарол Министарства одбране у Тунису Мохамед Бен Зерки.

Млазњак Л-39 (Фото: јутјуб)

Он је рекао да је либијски пилот рекао туниским заничницима да је авион имао технички проблем, али није износио детаље, пренео је АП.

Бен Зерки је рекао да је авион, Л-39, уочен у 7.30 ујутру на туниским радарима, издато је упозорење и туниски војни авион је прислио либијски авион да слети у југоистоцни град Меденин.

Министарство спољних послова владе на истоку, које је подржава самопроглашену либијску националну војску, навело је у саопштењу да је борбени авион претрпео технички квар и да је хитно слетео у Тунис.

Локални дописник туниских новина изјавио је за АП да је авион слетео на земљани пут, јер у Меденину нема аеродрома. Бен Зерки је рекао да туниска војска истражује инцидент.

Како су украјински војници погинули у десантном борбеном возилу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА