Најновије

ДРЕЦУН УПОЗОРАВА: Оставка Рамуша Харадинаја је стара игра!

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун сматра да је оставка Рамуша Харадинаја, због позива Специјалног суда за ратне злочине на КиМ, стара игра која му је донела резултат у два наврата када му је суђено у Међународном кривичном суду за бившу Југославију.

Милован Дрецун (Фото: Јутјуб)

Он је нагласио да је тада Харадинај ослобођен оптужби због недостатка доказа, да је постао национални јунак и успео да се издигне из "миљеа локалног криминалца, терористе и злочинца" као политичар број један међу Албанцима на КиМ.

"Сада покушава на исти начин још више да придобије гласачко тело за наредне изборе и да се наметне као највећи бранилац части, Косова, ОВК, као неко ко на најбољи начин штити албанске интересе и који је увек спреман за сукобе са српским народом и са Србијом", навео је Дрецун за ТВ Пинк.

За разлику од претходних одлазака у Хаг, Дрецун каже да је ситуација за Харадинаја сада другачија и да ће, уколико буде подигнута оптужница, морати да буде процесуиран бар по командној одговорности.

"Ту за њега тешку ситуацију коју, претпостављам, није очекивао он покушава политички да искористи на што бољи начин, нуђењем оставке, изазивањем избора, да на тај начин профитира и да се наметне као најјача странка", рекао је Дрецун.

На тај начин би Харадинај, сматра он, постао незаобилазни политички чинилац и могао би да врши притисак да ће доћи до политичке нестабилности ако буде осуђен.

"Ово јесте припрема за јачање његовог рејтинга и странке коју води, али истовремено и притисак на специјализовано тужилаштво, специјализована судска већа и уопште на западне земље", појаснио је Дрецун.

Додаје да је очигледна намера Албанаца да се не створе услови за наставак разговора са Београдом, да се не иде ка договору и постизању компромиса.

Приштина ће у наредном периоду, истиче он, покушати да маргинализују представнике Српске листе у парламенту и инститруцијама које функционишу на КиМ, јер желе да се ослободе "тог тега".

"Зато ће покушати да на новим изборима, што је могуће више, ометају политичко деловање Српске листе притисцима на појединце, да она постигне што лошији резултат а да у парламент убаце неке српске странчице чији би лидери били лојкални њима", навео је Дрецун.

Подсећа на случај "бункер" где је откривена масовна српска гробница са најмање десетак тела, да то није једина масовна гробница, да их има још и да о њима није било ни речи у претходним суђењима Рамушу Харадинају, али и да Београд поседује и ратни дневник Харадинаја.

Ђурић упозорио да Приштина има само један циљ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА