Најновије

ОВО ЈЕ СВЕ ЗАПАЊИЛО! Постао је премијер В. Британије, а испливале су невероватне ствари о њему. Ово ће вас оставити у шоку!

Борис Џонсон изабран је данас за новог председника Конзервативне странке, а самим тим и за новог премијера Велике Британије. Ни бројни скандали, афере ни лажи нису га спречиле да дође на место лидера земље. Британски Мирор сакупио је, како се наводи, 20 лажи и скандала који су обележили живот бившег новинара и министра спољних послова земље.

Борис Џонсон (Фото: јутјуб)

1. Отказ због измишљања цитата

Тајмс је 1988. године отпустио Џонсона због измишљања цитата у причи са насловне стране. Бивши новинар измислио је тврдњу његовог кума, академика Колина Лукаса, да су Едвард ИИ и његов љубавник Пиерс Гавестон играли у новооткривеној Ружиној палати.

Испоставило се да је палата направљена много после убиства Гавестона. Уместо да призна лаж, Џонсон је написао још једну причу у којој је рекао како се "мистерија продубила".

2. Када је угрозио “британску маму” затворену у Ирану

Џонсон је 2017. године као министар спољних послова погоршао стање мајке Назанине Загарија-Ратклифе, која је била затворена у Ирану. Наиме, он је рекао посланицима да је она, коју су држали због оптужби за шпијунирање, "подучавала људе новинарству".

То је поткопало њену тврдњу да је била на одмору, што су потврдили њени послодавци.

3. За муслиманке говорио да су “поштанско сандуче”

У августу 2018. године назвао је муслимакси вео "угњетавајућим, чудним и насилничким" и рекао да је "апсолутно смешно да људи треба да изаберу да иду около и изгледају као поштанско сандуче".

4. Пропагирао лаж од 350 милиона фунти

Џонсон је од почетка заговорник изласка из ЕУ, рекавши да Велика Британија недељно шаље ЕУ 350 милиона фунти, што се показало као нетачно.

5. Расизам

Џонсон је 2016. тврдио да је биста Винстона Черчила у Овалној канцеларији уклоњена у време када се уселио председник Барак Обама.

- Неки су рекли да је то био симбол партикуларног непријатељства предака кенијског председника према Британској империји, чији је Черчил био тако ватрени бранилац - рекао је Џонсон.

6. Не зна колико има деце

Џонсон се развео од жене Марине Вилер, са којом има четворо деце. Али он је имао више афера, укључујући и ону са Петронелом Вајат, која је довела до прекида трудноће.

У одлуци суда из 2013. године наводи се да је јавност имала право да зна о тврдњама да је једна афера - са уметничком консултанткињом Хелен Макинтајр - резултирала рађањем његове ћерке. На Википедији пише да Џонсон има петоро или шесторо деце.

7. Неумесан коментар о мртвим телима у Либији

Џонсону се замера што је дао неумесан коментар када је говорио о граду Сирти у Либији, рекавши да ће он "имати светлу будућност, чим очисте мртва тела".

8. Коришћење кокаина

У јуну 2019. године, Борис Џонсон је коначно признао да је узимао кокаин када је имао 19 година, након што је више пута одбијао да да јасан одговор.

9. Измислио причу о малим италијанским пенисима

Као дописник дневног листа Дејли телеграф из Брисела 1991. године, написао је причу у којој је тврдио да су шефови ЕУ одбацили захтеве Италије за мању ширину кондома.

- Имали смо захтеве од медицинских институција широм Европе да проверимо безбедност кондома. То нема никакве везе са величином пениса - написао је он.

10. Увредљива песма о Ердогану

Џонсон је 2016. године освојио награду од 1.000 фунти за најувредљивију песму о контроверзном председнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану, у којој је говорио о њему и козама.

Касније се сусрео са њим али није нашао за сходно да му се извини.

11. Потрошио преко 300.000 фунти на нелегалне водене топове

Као градоначелник Лондона, он је платио 322.000 фунти за три половна водена топа након нереда 2014. године.

Међутим, набавио их је пре него што су добили дозволу да се користе у Великој Британији.

12. Свађа са девојком

Полиција је позвана у стан Бориса Џонсона, који је делио са девојком Кери Симондс. Комшија је позвао надлежне када је чуо реченице "силази с мене" и "излази из мог стана", као и гласан врисак, лупање а онда тишину.

13. Скупи а лоши аутобуси

Џонсон је потрошио 325.000 фунти на разметљиве бусеве, који коштају двоструко више од дабл декера. Међутим, на крају су на њима морали прозори да се отварају јер су постали "сауне на точковима".

14. Упоредио ЕУ са Хитлером

Током кампање ЕУ за референдум 2016. Борис Џонсон је упоредио ЕУ са Адолфом Хитлером - рекавши да обоје желе уједињену Европу.

- Наполеон, Хитлер, разни људи су то испробали, и завршило се трагично. ЕУ је покушај да се то уради различитим методама - рекао је он.

15. Лагао о турском уласку у ЕУ

Током кампање 2016. године говорио је да "Турска (у којој има 76 милиона становника) улази у ЕУ".

Истина је да Турска деценијама покушава да се придружи, још није испунила многе услове, а Британија би могла да стави вето на чланство.

Борис Џонсон, који има турско порекло, касније је тврдио да "није дао никакве примедбе о Турској" на референдуму.

16. Ј**ене породице жртава терористичких напада

Још један наводни испад догодио се када је био градоначелник Лондона и информисан о трошковима истраге терористичких напада 2005. године, који су убили 52 особе.

Џонсон је тада наводно побеснео и викао "је**не породице, је**не породице".

17. Хилари Клинтон назвао садистичком сестром за ментално здравље

Борис Џонсон је упоредио Хилари Клинтон са "садистичком" сестром за ментално здравље у колумни 2007. године.

- Има фарбану плаву косу и напућене усне, као садистичка медицинска сестра у менталној болници - рекао је.

18. Улизивао се председнику за кога је рекао да је “неспособан да влада”

За Доналда Трампа је 2015. године рекао да је "запањујуће незналица","неспособан да буде председник" и "игра игрице терориста".

- Позвао бих га да дође у Лондон и да га прошетам градом. Само не бих да изложим грађане непотребном ризику сусрета са Трампом - рекао је раније.

Након тога се срдачно поздравио са њим.

19. Потрошио новац грађана како би избегао испитивање о Хитроу

Као министар спољних послова потрошио је више од 20.000 фунти новца пореских обвезника на посету Кабулу, како би пропустио гласање о проширењу аеродрома Хитроу.

20. Милионер који не зна са чим се суочавају Британци

Огромно богатство милионера Џонсона говори да није у контакту са оним са чим се обични Британци суочавају.

Он је зарадио више од 700.000 фунти као посланик годину дана након што је напустио место министра спољних послова. Ту спадају колумна од 275.000 фунти годишње у Дејли телеграфу и више од 400.000 фунти за говоре, укључујући 42.580 фунти за један говор који промовише Брегзит без договора.

У јулу ове године рекао је да ће одвојити "лични интерес" одустајањем од тих зарада када постане премијер."лични интерес" одустајањем од тих зарада када постане премијер.

Који је тачан датум када ће Велика Британија напустити ЕУ, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА