Најновије

СА ОВИМ ЋЕ КИМ ДА УДАРИ НА АМЕРЕ: Севернокорејски лидер обишао нову и моћну подморницју, ево које су њене могућности!(ФОТО)

Лидер Северне Кореје Ким Џонг-Ун извршио је инспекцију новоизграђене подморнице и наредио званичницима да додатно ојачају војне капацитете земље, известили су данас севернокорејски државни медији.

Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Корејска централна новинска агенција известила је да је Ким изразио "велико задовољство" подморницом након што је сазнао за оперативне и тактичке податке и системе оружја, пренео је АП.

Ким је нагласио потребу за сталним и поузданим повећањем способности одбране земље усмеравајући велике напоре на развој поморског оружја и опреме као што је подморница, навела је КЦНА.

Стручњаци верују да ова подморница може да носи и нуклеарне пројектиле.

Корејска централна новинска агенција није известила тачно када и где је Ким извршио инспекцију подморнице. 

КЦНА је известила да је њено оперативно распоређивање "на дохват руку."

Изградња нове подморнице указује да Северна Кореја повећава своју војну способност упркос нуклеарној дипломатији са САД која је почела почетком прошле године, навела је америчка новинска агенција. 

Прошле седмице, Северна Кореја је саопштила да би могла да укине своју 20-месечну суспензију нуклеарних и ракетних тестова у знак просета због војних вежби САД и Јужне Кореје које Северна Кореја види као пробу инвазије.

Велика Британија добила новог премијера! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА