Најновије

ЏОНСОН ОДМАХ ЗАВОДИ РЕД: Открио када Британија дефинитивно излази из ЕУ!

Британска краљица Елизабета ИИ данас је у Бакингемској палати, на формалној свечаности, понудила Борис Џонсону мандат да формира Владу, после чега је он изјавио да ће Британија изаћи из ЕУ 31. октобра, и да ту нема ако или али

Боруис џонсон (Фото: Јутјуб)

- Људи који се кладе против Британије ће изгубити јер ћемо вратити поверење у нашу демократију, испунити поновљена обећања парламента људима и изаћи из ЕУ 31. октобра, нема ако или али - истакао је Џонсон у првом премијерском говору у Даунинг стриту, где је стигао из Бакингемске палате након што му је краљица понудила мандат да формира владу.

-Ми ћемо сада убрзати рад на припреми. А луке ће бити спремне и банке ће бити спремне, фабрике ће бити спремне и компаније ће бити спремне и болнице ће бити спремне и наш задивљујући прехрамбени и пољопривредни сектор ће бити спремни и чекаће да наставе са продајом још више, не само овде већ и широм света - рекао је Џонсон.

Иако данас градим велики тим мушкараца и жена, ја ћу преузети личну одговорност за промене које желим да видим, рекао је он.

-И не заборавите да у случају непостизања договора, имаћемо додатних 39 милијарди фунти - рекао је нови британски премијер.

Џонсон је одао почаст јачини и стрпљењу своје претходнице Терезе Меј и рекао да је упркос свим њеним напорима постало јасно да постоје песимисти и у земљи и иностранству који размишљају након три године да је Британија постала затвореник старих аргумената из 2016. године и да није у стању да испоштује демократски мандат.

- Ја стојим пред вама данас да бих рекао Британцима да су ти критичари погрешили - закључио је Џонсон.

Трамп направио гест руком и запалио интернет! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА