Најновије

ЈЕРЕМИЋ: Ако хоћете да се решите Косова, гласајте за Вучића

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је јуче да би сви који желе да се „реше“ Косова и Метохије требало да гласају за председника Србије Александра Вучића и Српску напредну странку.

Вук Јеремић (Фото: Јутјуб)

„Ако желите да се решите Косова, гласајте за Вучића. Косово и Метохија може постати независна држава само потписом српске руке на споразуму који би омогућио чланство Приштине у УН. Не смемо дозволити Вучићу да то учини“, рекао је Јеремић у Панчеву у разговору са грађанима и чланством организација и странка чланица Савеза за Србију (СЗС).

Јеремић је најавио да ће СЗС „у наредних месец дана или можда мало више“ донети коначну одлуку да ли има смисла учествовати на предстојећим републичким и локалним изборима.

„Председник СНС-а и лидер режима Александар Вучић рекао је да је спреман да позове међународне посматраче да провере бирачки списак. То је тек једна у мору ствари потребних да би били створени услови за фер и поштене изборе“, рекао је Јеремић.

„СЗС, а верујем и остале странке праве опозиције, неће учествовати на изборима и неће дати легитимитет изборном процесу ако не буду обезбеђени елементарни услови за фер изборе. Такви услови никада нису били даље“, навео је Јеремић.

Јеремић је додао да режим не показује било какве знаке спремности да обезбеди услове за фер и демократске изборе.  

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас рекао је да постоје јасне препоруке и закључци експертског тима који морају бити испуњени да би о изласку на изборе „уопште и размишљале“ странке које чине СЗС, а да верује да то важи и за остале странке потписнице Споразума са народом.

„Мој пријатељ Вук Јеремић је рекао наш став око избора, не би га требало понављати. Проверавати бирачке спискове да бисте сада, напокон, избрисали неке људе са њих, јер се плашите бојкота, а када вам је одговарало да држите опозицију испод цензуса, онда сте подизали број људи на бирачким списковима, јесте нешто око чега не би требало губити време“, рекао је Ђилас.

Ђилас је навео да је Јеремић јуче објавио фотографију четворо припадника Безбедносно-информативне агенције који су га пратили у Новом Саду, а да је данас стигао деманти у којем се наводи да то нису припадници МУП-а.

„Нисмо то ни рекли, него да су из новосадског одсека БИА-е и то је потврђена информација. Нема потребе да се било ко више прави луд. Вучићево објашњење да је и он прислушкиван када је био у опозицији је стварно испод сваког нивоа и не бисмо трошили време на то“, рекао је Ђилас.

Упитан да ли очекује веће притиске, Ђилас је одговорио да му више сметају притисци на слободне медије и новинаре, а да опозиција апсолутно нема проблем са притисцима, јер је под сталним притиском и наставиће да ради у оно шта верује, увек инсистирајући да се власт промени мирним путем.

„Ако буде било потребе да се на улици боримо за изборне резултате када грађани кажу своје већинско мишљење, борићемо се“, рекао је Ђилас.

Путин издао директиву! Русија уцењује државе да повуку признање независности Косова! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА