Најновије

КИНА ЈАСНО ОДБРУСИЛА АМЕРИЦИ: Доста је било! Ми стојмо уз Иран!

Све стране укључене у Нуклеарни споразум са Ираном желе да очувају споразум и снажно се противе једногласној одлуци Вашингтона да званичном Техерану уведе санкције, саопштила је кинеска делегација након састанка са потписницама споразума у Бечу.

Председник Кине Си Ђинпинг (Фото: јутјуб)

Све стране су изразиле своју посвећеност очувању споразума и наставку његовог поштовања. Све стране су такође изразиле снажно противљење америчким једностраним санкцијама - изјавио је генерални директор Одсека за контролу оружја при Министарству спољних послова Кине, Фу Чонг.

Заменик министра спољни послова Ирана Сајед Абасд Арагчи саопштио је да је данашњи састанак о Нуклеарном споразуму са Ираном у Бечу прошао добро: "Не могу да кажем да смо све решили, али су стране и даље одлучне да спасу овај споразум". Додао је да је атмосфера била конструктивна, а разговори добри.

Представници европских земаља, Кине и Русије, који су још посвећени Нуклеарном споразуму са Ираном састали су се данас са иранским представницима у Бечу у покушају да нађу решење за опстанак споразума. Како наводи АП, званичници су разговарали о актуелним проблемима у оквиру споразума, након што је званични Техеран премашио дозвољену количну обогаћеног уранијума коју сме да поседује.

Иран је недавно прешао границу за уранијум, нагласивши да ће престати да производи недозвољене количине уколико Немачка, Француска, Британија, Кина, Русија и остале чланице Европске уније званичном Техерану пруже економски подстрек како би се изборили против америчких санкција.

- Састанак у Бечу омогуцио је разговоре о ситуацији поводом имплементације споразума са нагласком на његове економске и нуклеарне компоненте. Јасно је да америчке санкције подривају овај нуклеарни договор, међутим, све учеснице су чврсто посвећене - изјавио је руски представник у Међународним организацијама у Бечу, Михаил Уљанов.

Амерички председник Доналд Трамп је прошле године донео једнострану одлуку да САД изађу из споразума, како би могао да се постигне бољи. Европа је такође под притиском САД да се повуче из споразума.

Шта је Путинова ћерка објавила, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА