Најновије

ЧЕКА СЕ ЗНАК ЗА ПОКРЕТ! Очи целе Србије упрте у Ниш, војници из касарне ''Мија Станимировић'' спремни!

Првих десет оклопно-извиђачких возила БРДМ 2 успешно је допремљено у Србију упркос томе што су Румунија и Бугарска по налогу НАТО пакта забраниле транспорт руског наоружања!

Војска Србије (Фото: vs.rs)

Нови руски оклопњаци данас ће званично бити представљени у касарни ''Мија Станимировић'' у Нишу уз присуство државног врха и председника Вучића.

Претходно је Министарство спољњих послова Румуније саопштило да та земља неће пропустити речни транспорт са руским наоружањем који се преко Дунава кретао ка Србији. Као разлог су наведене санкције које је ЕУ увела Москви због ситуације у Украјини.

Међутим, моћни, војни транспортери БРДМ 2 су се ипак нашли у поседу Војске Србије. Пошто су Румуни и јуче још једном потврдили да су по налогу НАТО блокирали транспорт из Русије.

- Напишите, ево, да су пали са неба! Сетите се да су исто тако 2017. покушали да нас спрече да допремимо ''мигове 29''. И тада и дан данас се труде да блокирају нашу сарадњу с Москвом, али као што видите, не иде им баш најбоље. Стигли су прво ''мигови'', а сада и оклопњаци. Ускоро стижу и тенкови - каже извор.

Из Министарства одбране и званично је потврђено да су донирани БРДМ 2 стигли у нашу земљу, уз оцену да се војнотехнички споразум, договорен између председника Вучића и Путина, реализује прецизно и у складу са уговореним роковима.

- Приликом њиховог транспорта није било никаквих препрека и сва техника је стигла сигурно и безбедно уз поштовање међународних правила. Захваљујемо се Министарству одбране Руске Федерације на досадашњој успешној сарадњи и доследном спровођењу војнотехничког споразума. Користимо ову прилику да се захвалимо врховном команданту Војске Србије Александру Вучићу на пажњи и пожртвовању због ког је Војска Србије опремљенија, а материјални положај наших припадника бољи и сигурнији - рекли су у министарству.

Приликом обиласка припадника 41. пешадијског батаљона Четврте бригаде Копнене војске у рејону базе ''Југ'' код Бујановца, министар одбране Александар Вулин оценио је да наша армија коначно брине о својој пешадији на прави начин.

- После деценија, Војска Србије је добила нова борбена возила пешадије и наша дугорочна оријентација је да сва пешадија буде на најбољи могући начин заштићена. Као све друге озбиљне и модерне армије, и ми морамо да водимо рачуна о томе како да заштитимо сваког нашег пешадинца - изјавио је Вулин.

Још добрих вести из Русије! Стижу нам "летећи тенкови" до краја године. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА