Најновије

АМБАСАДОР: Палестина неће подржати чланство Косова у Интерполу!

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић разговарала је данас са амбасадором Државе Палестине Мохамедом Набханом о аргументима Србије против поновног разматрања захтева такозваног Косова за чланство у Интерполу.

Косово (Фото: Правда)

Подсећајући на традиционалну дугогодишњу сарадњу Републике Србије и Државе Палестине, она је истакла да ће се Србија борити за очување међународног права и спречавање политизације професионалне полицијске организације каква је Интерпол, саопштио је МУП.

Поповић Ивковић је подсетила да само државе чланице и државе са статусом посматрача у Уједињеним нацијама могу бити чланице Интерпола, што такозвано Косово свакако није.

Државни секретар и амбасадор Државе Палестине су се сагласили да је поштовање међународног права императив.

Амбасадор Набхан се захвалио Србији на дугогодишњој сарадњи са Палестином и нагласио да став палестинске Владе о непризнавању такозваног Косова остаје непромењен. Набхан је такође истакао да ће Палестина по питању Интерпола бити на страни међународног права и Србије.

Поповић Ивковић и Набхан су разговарали и о унапређењу полицијске сарадње двеју земаља у области борбе против тероризма и организованог криминала, каже се у саопштењу.

Вацић шокирао регион својом изјавом о Црногорцима и Хрватима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА