Најновије

ЦРНА ГОРА ЈЕ У СТАЊУ ДА ОБЈАВИ РАТ СРБИЈИ, САМО ДА ОД МИЛА ТО ЗАТРАЖЕ АМЕРИ: Академик Бећковић расточио режим у Подгорици!

Цела актуелна прича (о Косову) надолази, с једне стране од оних који немају појма шта је то Косово, него мисле стварно да је то нека територија. и да ту нема никаквих светиња, нити подвига, нити моралних разлога, поручује академик Матија Бећковић.

Мило Ђукановић (Фото: Правда)

Било је, додаје он, оно у ропству вековима, али ни један о тих окупатора није порицао чија је то земља и чије су то светиње. То се сада појављује први пут, а на нама је да у тој борби за памћење останемо при своме а остале ове ствари да решимо као што су решене свуда и да то питање не решимо како га никада није решио нико. И, да не будемо јединствен случај на свету, преседан, или пример који неће бити нигде примењен. То би требало да буде наша најчвршћа одбрана. Да се неко пре нас, неко богатији, моћнији, срећнији, пре нас одрекне неког свог простора, да ми не будемо једини који су се одрекли своје земље. Само да нас поштеде једног таквог понижења.

Ово у интервјуу за видео продукцију "Искре" каже академик Матија Бећковић са којим смо разговарали ових дана у Андрићграду током Видовданских свечаности.

- Они (у Црној Гори) понављају често како су их Срби окупирали и како су живели ко зна од када под српском окупацијом. Врло је занимљиво да та борба против "окупатора" која је толико дуго трајала и којој су они одолели, није дала ни једну песму у којој би се говорило о боју Црногораца са Србима. За сада тих песама нема, а није искључено да ће настати. Баш бих волео да неку прочитам јер би сигурно ушла у антологију неке најбизарније поезије.

И саме власти у Црној Гори вероватно не одлучују о томе што раде. Они морају да слушају и извршавају оно што им се каже. Шта ће још од њих тражити ни они сами не знају. Зна се само да не могу ништа одбити. Надам се да од њих неће тражити да објаве рат Србији јер, они би били у стању да и то ураде, ако су већ послали војску на Косово - каже Бећковић.

- Улица Вука Караџића у Цетињу је преименована у Исламска, не знам у шта ли ће преименовати Обилића поље испред Цетињског манастира - можда Мирашева ливада - каже Бећковић.

- Недавно смо чулу о тој „великосрпској" агресији која се десила Хрватској. Па сам милслио, кад би била нека телевизија на свету, да ону колону од Книна до Београда прикаже, како би свет видео ту „агресију" својим очима. То су јединствени агресори на свету, у тракторима, у расклиманим аутомобилима, приколицама, с кокошма, са кавезима, с кућицама за псе, старице, старци, деца. то су били ти "агресори" на Хрватску. Увек ми је било жало што Телевизија Србије није преносила директно пут те колоне. Надам се да имају тај снимак како би цео свет па и ми сами гледали како изгледа агрсорска војска - каже Бећковић.

- Говорили се да смо ми истерали 800.000 Албанаца, тог снимка нема, а да је егзодуса било, било би и снимка. Да га ико има, имали би га Американци. Сигурно они имају бољи снимак и оне колоне од Книна него ми - каже академик Бећковић.

Овај човек је именован на високу функцију у ЕУ, али ће лобирати за КиМ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Искра

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА