Најновије

"ЗАМИСЛИТЕ ШТА ТЕК САД РАДИ КАД ИМА ВЛАСТ" ШЕШЕЉ: Вучић бавио прислушним радњама и у опозицији према својим саборцима!

Четири дана држао је министар полиције јавност у неизвесности, пре него што је саопштио податке за које тврди да су докази да су Александар Вучић и Томислав Николић прислушкивани док су били опозиција.

Вучић и Шешељ (Фото: Јутјуб/ Правда)

Стефановић каже да су Вучића, некада са налогом суда, некада без, прислушкивали од 1995. до 2000. Од 2000. до 2003, а од 2007. до 2012, према речима министра, прислушкивали су га док је разговарао са људима чији су разговори праћени по налогу суда.

"То су Горан Весић и Владимир Ђукановић. Означени су као екстремисти. Они као екстремисти су били прислушкивани, а на њима су примењиване мере надзора и то фактички да би се пратила њихова комуникација са Вучићем. Њих двојицу сам узео као пример. Око Александра Вучића је изабрано 10 или 12 људи који су били у комуникацији са Вучићем", рекао је министар Стефановић.

Он није порекао да је реч о законском прислушкивању, већ га је назвао перфидним, јер како каже, нису те људе безбедносне службе пратииле зато што су представљали неку претњу, већ само да би чули о чему Вучић или Николић с њима говоре.

Без одобрења суда каже, не жели да открије ко су ти људи.

"Не постоји ниједно од ових лица које је процесуирано за дело за које су прислушкивани", казао је министар.

А за неко друго можда?

"Не знам, ја нисам улазио у њихове досијее, зато сам се оградио", додао је он.

Заменик градоначелника Горан Весић каже да га је о томе да је прислушкиван и праћен обавестио, још по почетку акције, друг из БИА.

"У тој прљавој работи учествовало је много људи од којих неки данас нису живи, али налогодавац целе операције је још увек у политици. То је Борис Тадић. А, то је било време када су у име Тадића српском политиком харали Вук Јеремић и Драган Ђилас", каже Весић.

Борис Тадић одговара да док је он био на челу Србије нико није прислушкиван из политичких разлога и да га занима да чује чиме су се то бавиле особе које су прислушкиване, а са којима је Вучић комуницирао.

Да ли је власт слушала опозицију, или је опозиција прислушкивала власт? Лидер Радикала Војислав Шешељ испричао је да је Вучић 2008. године за 35.000 евра купио уређај за слушање разговора партијских колега, али и тада актуелног председника Србије.

"Ја сам раније од Вучића добијао снимке телефонских разговора Томислава Николића и Бориса Тадића и он је мени то доносио у Хаг на папиру откуцано", испричао је Шешељ за документарни филм "СНС почетак".

"Ово је Тужилаштво морало да процесуира и ја сада овим доказујем да Тужилаштво ради по налогу Вучића, да није независно, као што је морало да буде. Доказујем кроз овај процес да се Вучић бавио прислушним радњама и у опозицији према својим саборцима. И сада постављам питање јавности, замислите шта тек ради сада када има власт", упитао је Борис Тадић.

Тадић најављује да ће током судског процеса који ће покренути Шешеља позвати за сведока.

Сви гледају у Сирију и Венецуелу али нуклеарни рат између Русије и САД може избити на сасвим другом месту! Врше припреме и ћуте. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА