Најновије

АМЕРИКАНЦИ ЗАБИБЕРИЛИ ЧОРБУ МАКЕДОНЦИМА: Пустили им погрешну химну, а онда се догодило ово! (ВИДЕО)

Певачица Тамара Тодевска извинила се зато што је у среду погрешно интонирала химну Северне Македније на пријему у Амбасади САД у Скопљу.

Свечаност у амбасади САД у Скопљу (Фото: Јутјуб)

На обележавању 4. јула, Дана независности САД, Тодевска је током извођења македонске химне изоставила стихове у којима се помињу имена оснивача ВМРО и организатора Илинденског устанка Гоце Делчева, Питу Гулија, Даме Груев и Јане Сандански.

“Допустите ми да се извиним због јучерашње грешке. Не постоји већа част за један уметник, него извођење националне химне и управо због тога сам прихватила позив америчке амбасаде. Не постоје речи којима могу да опишем моју тугу због пропуста који сам направила током извођења химне”, написала је Тодевска на свом фејсбук профилу.

У међувремену огласила се и Влада Републике Северне Македоније, која је саопштила да је реч о ненамерној грешци.

“Влада је добила обавештење од стране Амбасаде САД и од стране певачице Тамаре Тодевске да је реч о ненамерној грешци током извођења химне, као и уверење о највишем нивоу поштовања македонских традиција и хероја”, наводи се у саопштењу Владе Северне Македоније.

Погрешно интонирање македонске химне изазвало је бројне реакције управо због актуелних тензија на линији Скопље-Софија око историјске личности Гоце Делчева, којег својатају и Бугарска и Северна Македонија.

Прочитајте ОВДЕ како је Душан Пророковић оголио финансијере власти у Приштини.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА