Најновије

КИНЕЗИ РАТУЈУ У ЛИБИЈИ: Безбедносни аналитичар Хари Бун као доказ објавио фотографије! (ФОТО/ВИДЕО)

Пре само неколико дана безбедносни аналитичар Хари Бун је објавио путем свог твитер налога прве фотографије беспилотне летелице Уједињених Арапских Емирата које лете изнад Либије.

Винг Лунг 2 (Фото: Јутјуб)

Дронови су потпуно наоружани, а идентификовани су као Винг Лунг 2, моћне беспилотне летелице кинеске производње са аутономијом од чак 20 сати.

Заливска краљевина је била један од првих купаца ових БПЛ још 2017. године. Винг Лунг 2 може да носи до 12 навођених ракета ваздух-земља, а чини се да овај на фотографији носи 8 ЛЈ-7 пројектила.

ЛЈ-7 је извозна верзија полуактивне ласерски навођене ракете ХЈ-10. Ракета има домет од 10 километара, и довољно експлозивно пуњење да пробије оклоп од 1400 мм.

Прошлог априла су снаге Владе националног јединства оптужиле УАЕ да су их гађали ракетама ЛЈ-7, али те тврдње нису потврђене.

Војска Уједињених Арапских Емирата има јако присуство у војној бази Ал-Кадим на западу Либије. Извештај чувеног Џејнса је открио да је у бази смештено шест ИОМАX АТ-802и лаких јуришних авиона, два хеликоптера УХ-60 Црни Соко и најмање два Винг-Лунга 2.

Још увек није јасно да ли је Винг Лунг са Бунове фотографије део Либијске националне армије или њиме управља директно војска УАЕ, али остаје чињеница да ово оружје лако може променити однос снага у Либији.

Већ је писано о турским Бајрактарима које је Ердоган послао ВНЈ, али је разлика избеђу турских летелица и Винг Лунга велика. Док је Бајрактар само извиђачки дрон који може носити ограничено наоружање, “кинески змај” је дрон-убица у сваком смислу те речи.

Иако Емирати нису званично подржали Хафтара, за сада постоје јаке индиције да стоје иза њега, а послења офанзива ВНЈ на Гаријан је можда подстакла богату заливску краљевину да преузме мало активнију улогу у Либији.

Прочитајте ОВДЕ како то Кинези освајају Африку.

Извор: Информер

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА