Најновије

СРПСКА НЕЋЕ ДОЗВОЛИТИ ДА ЊЕНОМ ТЕРИТОРИЈОМ ПАТРОЛИРА ПОЛИЦИЈА ИЗ ФБИХ: Забрањен им је улазак у РС заувек, ако прекрше наређење...

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да на границу са Србијом и Црном Гором неће изаћи полиција из Министарства унутрашњих послова Федерације БиХ, нити из кантоналних МУП јер то није предвиђено Дејтонским споразумом.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

- У Дејтонском споразуму јасно пише да полиција једног ентитета, нити кантона не може прелазити у други ентитет без сагласности тог ентитета. Такве сагласности Српске нема и неће је ни бити. Тиме на све начине покушавају да дестабилизују Српску - нагласио је Додик.

Он је рекао да чланови Савета министара у техничком мандату могу доносити било какве акте, али да Српска неће дозволити кршење Дејтонског споразума.

- То нека им је јасно заувек - рекао је српски члан Председништва БиХ за Глас Српске.

Додик је истакао да је најава Савета министара у техничком мандату да ће Министарство безбедности сачинити предлог споразума о пружању помоћи ентитетским МУП и оперативној сарадњи у надзору границе и у склопу решавања мигрантске кризе подли покушај да Министарство безбедности прибави надлежности које му по Уставу и законима не припадају, а да Савет министара постане влада.

- Тако осмишљене активности у тренуцима када треба конституисати власт на нивоу БиХ неће допринети позитивној атмосфери. Забрињавајућа је чињеница да предлажу такво решење, а да нико није контактирао МУП Српске. Ниједно решење неће проћи без сагласности Српске која за такву замисао сигурно неће дати сагласност - навео је Додик.

Прочитајте ОВДЕ ко каже да Српска има право да одлучи да ли ће бити самостална.

Извор: Ртрс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА