Најновије

ВУЧУРОВИЋ ПОРУЧУЈЕ ВУЧИЋУ: Мило је српски непријатељ! Он води проалбанску политику!

Посланик Демократског фронта, Јован Вучуровић поручио је председнику Србије Александру Вучићу да се дистанцира од политике актуелног председника Црне Горе Мила Ђукановића.

Joван Вучуровић (Фото: Јутјуб)

Вучуровић се осврнуо на однос Демократског фронта према српском председнику и институцијама. Он је истакао шта је то што представници Срба у Црној Гори очекују од Вучића.

“Недавно смо у Краљеву имали један охрабрујући разговор, на коме су се договорили конкретни потези које треба повући како би се побољшао положај нашег народа у ЦГ и читавом региону. Сматрамо да са овом добром праксом треба наставити јер су нам потребни српско јединство, слога, заједничке акције које ће донијети само добро нашем народу, а не нове поделе и неспоразуме”, рекао је Вучуровић и додао:

“Демократски фронт као најјачи парламентарни опозициони субјект одговорно штити своје идеолошке и програмске принципе и искрено учествује у сарадњи и партнерству са свим институцијама Републике Србије и наравно са првом адресом те земље председником Александром Вучићем. Пролазећи кроз дискриминацију и прогон од стране црногорског режима, Демократски фронт је показао да се ни под каквим притисцима нећемо удаљити од наше братске Србије, коју доживљавамо као заштитника српских националних интереса на сваком простору где живе Срби”.

Он је поновио да Мило Ђукановић води антисрпску политику.

“Антисрпска и првенствено проалбанска политика црногорског режима нанела је српском народу у Црној Гори и Србији огромну штету. Мило Ђукановић и његова клика урадили су све што је било у њиховој моћи да Србе претворе у грађане другог реда ускраћујући нам наша загарантована људска права, затварајући нас, прогонећи и судећи нам без доказа као и насрћући на оно што нам је најсветије – Српску православну цркву”, навео је он.

Вучуровић за крај додаје:

“Зато нисмо случајно више пута поновили да очекујемо од првих људи нашег народа из Србије и Републике Српске да се дистанцирају од српских непријатеља као што је Мило Ђукановић, јер је он извор наших националних проблема и тешко може бити дио икаквог решења, јер се већ давно определио за своје савезнике у Приштини и Тирани а сваку комуникацију коју је до сада са Србима водио, користио је само зато да би нам направио штету. Небитно да ли је мала или велика, он не бира, важно је само да је свако његово деловање усмјерено против нас“, закључио је Вучуровић.

Прочитајте ОВДЕ скандалозну одлуку власти у Приштини.

Извор: Ин4с

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА