Најновије

ЗОРАН МАРЈАНОВИЋ ПОНОВО ИДЕ У ЗАТВОР? Ово су 4 најважнија доказа против мужа убијене певачице, а ево када би могло да почне суђење

Крв у "мерцедесу", блато на панталонама, сведоци, вештачење мобилних телефона... Четири су најважнија доказа тужилаштва против Зорана Марјановића, супруга убијене Јелене.

Марјановић (Фото: Јутјуб)

Апелациони суд у Београду коначно је, из трећег пута, усвојио оптужницу против Зорана Марјановића и детаљном анализом доказа који су предочени у њој нашао да сада, након допунских вештачења, постоји оправдана сумња да је Зоран Марјановић убио своју супругу, певачицу Јелену Крсмановић.

Након тачно три године и три месеца од када је 2. априла 2016. године певачица брутално убијена у каналу поред насипа у насељу Црвенка у Борчи, поступак деценије, како га многи називају, приближава се свом крају. Суђење, највероватније, након што Апелациони суд достави своју одлуку и списе предмета Вишем суду у Београду, биће заказано за јесен.

На суђењу које нас очекује у наредном периоду, након што Зоран Марјановић изнесе своју одбрану, биће извођени докази које је тужилаштво прикупило за претходне три године колико је трајала истрага.

Увидом у оптужницу против Зорана Марјановића "Блиц" је издвојио четири најважнија доказа који га терете да је 2. априла 2016. био тај који је у стању урачунљивости убио своју супругу.

Сведоци

Сведочења људи који су се 2. априла 2016. године нашли на насипу пре или после периода када се догодило свирепо убиство несрећне певачице представљају још један од битних доказа који су показали да постоји оправдана сумња да је Зоран убио Јелену.

Наиме, у оптужници они су испричали да су видели Зорана и Јелену на ливади испод насипа са ћеркицом. Зоран, Јелена и Јана су се на тој локацији задржали око сат времена, а потом су кренули на насип. Заправо, према речима сведока, девојчица није у први мах кренула за родитељима, већ се Зоран по њу вратио након 15 минута и одвео је до свог аутомобила који је био паркиран у близини. Након тога, према његовим речима, Зоран се аутомобилом “доста брзо” удаљио у непознатом правцу. Јелена није била са њима.

Мобилни телефони

Такође, један од доказа је и вештачење мобилних телефона покојне певачице, Зорана Марјановића, али и његових чланова породице. На основу тог вештачења, како стоји у оптужници, Зоран Марјановић свесно је искључио свој телефон чим је стигао на насип, да би га поново укључио у 17.04, на месту где је базна станица лоцирала певачицин телефон.

Тужилац је у оптужници указао и на још једну битну ствар - исказ Зорана Марјановића, где тврди да је, пошто се Јелена попела на насип да трчи, он остао са њиховом ћерком 15-20 минута испод насипа, те да су тек онда кренули у лагану шетњу њој у сусрет. Према речима тужиоца, а осврћући се на вештачење мобилних телефона, то је готово немогуће јер би то практично значило, с обзиром на то да се Јелена попела на насип у 16.38 (када је он искључио телефон), да се Марјановић попео на насип 15-20 минута касније, у 16.53, односно у 16.58 и лагано кренуо ка другој рампи. То је нелогично, како стоји у оптужници, јер он није могао са дететом од пет година да пређе 1.100 метара за шест минута.

Блато на панталонама

Вештачења која су изведена током истраге убиства Јелене Крсмановић довела су до круцијалних доказа који терете Зорана Марјановића. Највећи од тих доказа је блато на Зорановим панталонама које одговара блату из канала у којем је певачица пронађена мртва 2. априла 2016. године. Како стоји у оптужници која је потврђена, вештачење блата обавио је Национални криминалистички технички центар 4. септембра 2017, само 10 дана пре него што је Зоран ухапшен.

- Према налазу и мишљењу НКТЦ, произлази да спорни узорци: траг земље са десне ногавице Зорана Марјановића висине 10,5 цм, траг земље са десне ногавице висине 19 цм Зорана Марјановића, траг земље са леве ногавице висине 25,5 цм панталона Зорана Марјановића и узорци земље из канала у близини места где је пронађено тело оштећене имају исти молекуларни састав - пише у оптужници.

Крв у колима

Поред блата, доказ који указује на то да је Зоран починилац овог монструозног кривичног дела јесте певачицина крв на задњем седишту Марјановићевог "мерцедеса".

- ДНК изолован с наслона задњег седишта путничког возила марке „мерцедес“ припада Јелени Марјановић, а по свом интензитету одговара јачем трагу крви - указује тужилаштво у оптужници против Марјановића.

Како стоји у оптужници, иако се ради о возилу којим је најчешће управљала Јелена, односно управо због тога тужилац је поставио питање одакле јачи траг њене крви на заслону задњег седишта.

Поново у затвор?

Хоће ли Марјановић бити на слободи током трајања суђења за сада је још увек неизвесно, јер тужилаштво има право да током процеса од суда тражи да му се одреди поновни притвор због тежине дела које му се ставља на терет, а пре свега јер му је запрећена максимална казна затвора до 40 година.

Штићеник ЦИА умешан у убиство Оливера Ивановића. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА