Најновије

ИРАНСКИ ГЕНЕРАЛ ИМА ОДГОВОР НА НАСИЉЕ: Украшћемо и ми британски танкер!

Иран би требало да заплени британски нафтни танкер уколико та земља одмах не ослободи ирански танкер, који је раније ове недеље задржан код Гибралтара, сматра генерал-мајор Револуционарне гарде Мохсен Резаи.

Мохсен Резаи (Фото: Јутјуб)

"Ако Британија не ослободи ирански нафтни танкер, дужност је власти да заплене британски нафтни танкер", навео је Резаи на свом налогу на Твитеру, а преноси Ројтерс.

Он је додао да Иран у протеклих 40 година никада није иницирао развој непријатељстава у било каквим сукобима, али је истакао и да Иран никада није оклевао да одговори на насиље.

Портпарол министарства спољних послова Абас Мусави раније је рекао да је та земља позвала амбасадора Велике Британије у Техерану да образложи "илегално одузимање" иранског нафтног танкера у Гибралтару.

Гибралтар, прекоморска британска територија, у четвртак је задржао супертанкер Грејс 1 због сумње да носи сирову нафту за Сирију, кршећи санкције Европске уније против те земље.

Влада Гибралтара навела је у саопштењу да има основа за сумњу да је танкер превозио сирову нафту ка рафинерији Бањас у Сирији, која је у власништву особе која је под санкцијама ЕУ.

Прочитајте ОВДЕ како су Британци заробили ирански танкер.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА