Најновије

ДОДИК: Нећемо у НАТО, узалуд притисци

Ако је ико на Балкану вршљао и ширио малигни утицај, онда су то западне земље и њихове обавештајне службе, а не Русија. Много лоших ствари које су се овде дешавале у последњих век и по било је везано управо за тај малигни утицај антисрпске политике, пре свега Британаца, који упорно покушавају да смање утицај Срба, као већинског народа на Балкану. И све ове оптужбе против Москве су у функцији да Србија и Република Српска уђу у НАТО.

Додик (Фото: Јутјуб)

Ово за “Новости” поручује председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, који каже да се став Српске о чланству у Алијанси неће променити:

- Срби ништа не би добили уласком у НАТО, то би дефинитивно било место уништења нашег националног корпуса и националне идеје. Па, тај исти НАТО је пре само двадесетак година бацао на нас бомбе, а сада треба одушевљено да прихватимо да им се прикључимо.

Ово питање блокира и формирање Савета министара у БиХ...

- Та условљавања нису рационална, али свестан сам да то питање неће нестати. Понављам, Српска нема ниједан разлог да подржи пут ка НАТО, јер бисмо тако изгубили самосталност и суверенитет и могућност да градимо пријатељства са другим земљама.

Очекујете ли да се појачају притисци да РС и Србија одустану од војне неутралности?

- Притисци сигурно неће престати и биће све јачи, али узалуд је све то. Британци су одобрили шест милиона фунти за борбу против "малигног утицаја" Русије, а и Американци преко неких својих фондова исто то чине. У Сарајеву, Подгорици и Тирани постоје обавештајни центри, које је Запад инсталирао. Они су направили списак од 300 људи из Србије и РС који наводно шире тај руски малигни утицај, и тако су ставили мете на све те људе.

Бомбама до творевине

A да ли је циљ оптужби, да Москва дестабилизује регион, слабљење позиције Србије у решавању косовског проблема?

- НАТО се бомбардујући Србију укључио у промену граница у региону, јер Косово је управо НАТО творевина. С друге стране, Русија која нам је велики савезник у одбрани наших националних интереса, војно је све моћнија и то је Западу највећи трн у оку.

Због чега је НАТО првог дана агресије бомбардовао Панчево прочитајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Додик: ЕУ очекује формирање власти без уцена

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА