Најновије

ПУТИН УПОЗОРАВА: Цео свет ће настрадати ако САД и Кина не реше трговински спор!

Цео свет ће бити погођен уколико САД и Кина не нађу начин да изађу из трговинског спора, изјавио је председник Русије Владимир Путин и додао да је неопходно да се напусти пракса политички мотивисаних рестрикција.

Путин (Фото: kremlin.ru)

Он је то рекао на конференцији за новинаре после сусрета са италијанским премијером Ђузепеом Контеом у Риму.

"Читава светска економија биће погођена, глобална трговина опашће за 17 одсто до 2024. године, а светски БДП за два процента. То ће бити лоше за све. Мислим да морамо да уштедимо напоре да постигнемо споразуме и политику политички мотивисаних ограничења, санкција и једностраних тарифа", рекао је Путин.

Путин је од Контеа затражио помоћ у поправљању односа Русије и ЕУ и у обустављању санкција Москви и изразио је наду да ће Италија објаснити ЕУ штету узроковану економским санкцијама које су ЕУ и САД увеле Русији након анексије Крима 2014. године.

"Европске земље су пропустиле шансу да на руском тржишту продају робу вредну милијарде. То значи губитак за све нас", рекао је Путин.

Према његовим речима, због санкција Русија је изгубила око 50 милијарди долара од 2014. године, али су земље ЕУ претрпеле већу штету. У Директној линији, емисији у којој председник Русије традиционално одговара на питања грађања, он је рекао да је губитак ЕУ због санкција против Русије 240 милијарди долара.

Путин је рекао и да се нада да ће нови лидери Европске комисије коначно сагледати штету ант-руских санкција и покушати да изграде добре односе са Русијом.

САД се припремају за коначан обрачун са Русијом и Кином! Употребљено досад непознато оружје. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА