Најновије

САД је потребно да рат у Донбасу траје да би Русију држале под санкцијама

Најбогатији Јевреј Украјине – олигарх из Дњепропетровска, доларски милијардер Игор Коломојски – изјавио је да Русија није агресор на Украјину. Да није чак ни испровоцирала и инспирисала рат у Донбасу...

Рат у Донбасу (Фото: Министарство одбране Украјине)

Био је сасвим директан: „Конфликт на југоистоку Украјине нико није инспирисао. А то што су се тамо појавиле оружане формације – то нормална појава свуда где је у току унутрашњи грађански сукоб. А конфликт у Донбасу је сазревао још од 2004-те“.

Коломојски је прво подржао државни преврат у Кијеву 2014-те, али сде потом сукобио и разишао са америчким експонентом петром Порошенком. Утолико је индикативније што је додатно указао:

„Украјинска армија има америчку технику. И, шта има од тога? Америка нам је давала и даје оружје да би се конфликт у Донбасу продужавао. Тај конфликт је Вашингтону потребан да би Русију држао под санкцијама“.

Коломојски је изјавио да се не среће са новоизабраним председником Украјине Владимиром Зеленским, али је признао да га – подржава.

Порошенку наклоњени медији тврде да је Зеленски изабран за шефа државе захваљујући Коломојском и да је „његова креатура“.

Независно од овога, Коломојски је први Јевреј Украјине иако Зеленски није без шанси да га на том плену престигне. Поготово ако буде довољно успешно владао да освоји и други председнички мандат...

Конфликт у Донбасу, који је одбио да се повинује пучистима који су у Кијеву преузели власт у режији САД, Велике Британије и Пољске, траје од пролећа 2014-те.      

За САД руско-кинеска опклада на злато опаснија је од нуклеарних пројектила. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА