Најновије

ШИПТАРИ ТВРДЕ: Американци пустили Харадинаја низ воду!

Поводом 243. годишњице независности Сједињених Америчких Држава, у Приштини је отворен нови објекат америчке амбасаде, на свечаности којој су присуствовали амерички конгресмен Елиот Енгел, амбасадор Филип Коснет, косовски председник Хашим Тачи и градоначелник Приштине Шпенд Ахмети.

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

Приштински портал Бота сот пише да, иако је био присутан на отварању, премијер Рамуш Харадинај није био међу лидерима који су говорили или пресецали врпцу.

Активиста најутицајнијег опозиционог ДСК, Џеват Реџај, је то прокоментарисао као да је Америка синоћ Харадинаја пустила низ воду.

“Све је изгледало као да је Ахмети косовски премијер”, казао је Реџај.

На пријему поводом Дана независности САД и отварања нове зграде Амбасаде говорио је амбасадор Филип Коснет, који је на бину позвао да му се придруже само Тачи и Енгел.

Коснет је, како је објављено на сајту Амбасаде, обавестио присутне да се на пријему налази и Тед Дејвис, директор Бироа Државног секретаријата за одржавање дипломатских објеката САД у иностранства.

Дејвис се присутнима обратио у име државног секретара Мајка Помпеа.

Амерички дипломата је рекао да су њихови гости и хиљаду жена и мушкараца из свих заједница на Косову који су активни у многим областима и који одражавају животну снагу и разноликост данашњег Косова.

Коснет је рекао да је разумљиво то да се Косово данас суочава са бројним изазовима с обрзиром на то да је прошло 20 година од косовске независности.

"Међутим, вечерас вас подстичем да се поносите напретком који сте остварили у превазилажењу наслеђа конфликта и оскудице како бисте започели тежак посао изградње нове нације", рекао је амерички дипломата.

Рекао је да грађани Косова, Американци, не престају да теже ка бољој будућност, те да је у потпуности уверен у способност косовских лидера и грађана да наставе да остварују напредак и ослободе енергију приватног сектора.

"Да се боре против корупције и јачају владавину права. Да изграде поверење међу заједницама и пронађу пут до преговарачког стола са Србијом како би се изградио трајни мир", рекао је Коснет.

Прочитајте ОВДЕ шта је Харадинај рекао Ани Брнабић.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА