Најновије

ОН ЈЕ ЈЕДИНИ ТУКАО АРКАНА! Џејов брат је био најопаснији жестоки момак, а завршио је зазидан у темеље! (ФОТО/ВИДЕО)

О животу Жељка Ражнатовића Аркана, који је био оснивач и главни командант Српске добровољачке гарде, а убијен 15. јануара 2000. године, много се писало, а и после 17 година од његовог убиста, детаљи из његовог живота изазива огромно интересовање.

Жељко Ражнатовић Аркан (Фото: јутјуб)

Једина позната туча коју је Жељко имао у животу била је управо са Џамбом иза решетака, када је прошао као бос по трњу. Џамба га је претукао и оставио ожиљак на лицу. Аркан му то никад није заборавио.

Исо Леро је прошао исту школу бокса као чувени Љуба Земунац. Иако висок једва 170 центиметара и тежак 70 килограма, био је неописиво снажан и срчан. Кажу да се нико није толико тукао по затворима као он, а такође је и добијао највише батина од чувара јер никад није хтео никоме да се покори.

У иностранству се дружио и радио са Гишком, а касније у Београду је постао велики Кнелетов пријатељ. Још се препричавају њихове догодовштине када су са својим екипама сви заједно летовали и доминирали у Будви '92. Џамба је био неприкосновени краљ Дорћола. Био је омиљени градски лик, дружио се са познатим глумцима и певачима. Писао је песме, многе од њих је отпевао његов брат од тетке, чувени Џеј.

Због џепарења и шибицарења Џамба је затворски живот упознао још као малолетник.

Био је адвокат момцима из подземља, а упоредо са "правничком" делатношћу писао је и песме. Сваку је, неизоставно, читао дежурним командирима у затвору. Биле су то љубавне песме, од којих је многе отпевао Џеј, његов брат од тетке. Одрасли су у истом дворишту у Добрачиној улици на Дорћолу.

Месец дана након Џамбиног нестанка, убијен је Александар Кнежевић. На дан Кнелетове сахране Џеј је на концерту на Сајмишту пред 35.000 људи рекао да следећу песму коју је написао његов брат Џамба посвећује свом пријатељу Кнелету. Тада је маса почела да скандира “Кнеле! Кнеле!”

Кобног јутра 23. септембра 1992. године Исо је припит дошао у коцкарницу на шестом спрату "Београђанке" коју је тада обезбеђивала агенција чији је власник био Аркан. Већ на излазу из лифта Џамба се, наводно, сукобио са жестоким вратарима. Није хтео да плати улазницу, а после краће препирке пљунуо је слику команданта Српске добровољачке гарде.

Као по команди, момци из обезбеђења претукли су Ису. Снежана Леро, Исина супруга, тужила је касније суду четворицу Арканових људи који су, тврди она, претукли и у непознатом правцу одвезли њеног Џамбу. Још увек се на улици препричава да је гомила Арканових људи стрпала у гепек Џамбу и наводно су га одвезли у Ердут где су га узидали у темеље бензинске пумпе.

Прву фотографију човека ухапшеног због Кнелетовог убиства, погледајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА