Најновије

ПРВО ДОБИО 40 ГОДИНА, ПА ОСЛОБОЂЕН: Овај злочинац се већ хвалио убиствима Срба! Да ли је Фљорим Ејуп убио Ивановића? (ФОТО/ВИДЕО)

Албанац са Косова Фљорим Ејупи доспео је у жижу јавности када га је председник Вучић пре два дана поменуо у контексту убиства лидера грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића.

Оливер Ивановић (Фото: јутјуб)

За злочине Ејупија зна се одавно, али ни за један од њих никада није правоснажно осуђен. У месту Ливадице код Подујева 16. фебруара 2001. године даљински је активирана бомба постављена у аутобус "Ниш-експреса". У овом страшном терористичком нападу погинуло је 12, а рањено 22 Срба, а оптужница је подигнута управо против Фљорима Ејупија.

Он је за овај злочин прво добио 40 година пред Унмик судом, да би га суд потом Еулекса ослободио 2009. због наводног недостатака доказа. А на месту одакле је активирана бомба нађен је опушак цигарете са свежим отисцима Ејупија што је утврђено ДНК анализом...

Заштићени сведок на суђењу Ејупију било је лице које је са њим било у затвору у Дубрави. Сведок под кодним именом "Алфа" познавао је Ејупија и чак су планирали заједничко бекство.

У делу сведочења сведок "Алфа" описао је своје разговоре са Ејупијем и његову реакцију када га је питао да ли је он учествовао у бомбашком нападу на аутобус.

“Виђао сам Ејупија за време издржавања притвора у притворском центру Окружног затвора у Митровици, када сам имао прилику да с њим разговарам за време шетњи и других заједничких активности... Питао сам оптуженог Фљорима да ли су тачни наводи да је он учествовао у бомбашком нападу на аутобус, на шта се он смејао. Поверење оптуженог да ми након непријатељског односа прича о својој улози у нападу на аутобус стекао сам због улоге и храбрости које сам показао у мартовским догађајима 2004. године (погром Срба), као и због доброг односа које је сам имао са притвореницима А категорије затвора Дубрава, међу којима су били Скендер Халилај, Селим Краснићи, Бујар Баша.” - рекао је сведок.

Ејупи никада није рекао да је невин, био је поносан и често се хвалио да је учествовао у нападу на аутобус у ком је погинуло 12, а повређено 22 Срба

Он је рекао да се Ејупи другим затвореницима хвалио да је учествовао у нападу на аутобус "Ниш-експреса".

“Разговоре који су се односили на бомбашки напад на аутобус водили смо када смо планирали бекство. Чињеница да је Ејупи учествовао у бомбашком нападу није била тајна ни за једног притвореника. За разлику од осталих затвореника, који углавном тврде да су невини, Ејупи никада није рекао да је невин, био је поносан и често се хвалио што је учествовао у нападу на аутобус. Због тога су га остали затвореници поштовали” - део је сведочења заштићеног сведока "Алфа".

Он је истражитељима открио да је Ејупија упознао за време мартовског погрома.

“Тада, 17. марта 2004. рекао је да извесни Албан има зољу коју је користио за напад на аутобус. Први план је био да се напад на аутобус изврши базуком... Фљорим ми је испричао да су нападачи побегли „опел вектром“ жуте боје, да им је у томе помогао један полицајац који је знао распоред снага Кфора” - сведочио је заштићени сведок "Алфа" о директном учешћу Ејупија у терористичком масакру.

Унмик полиција је ухапсила Ејупија, а наводно због страха да би Албанци могли да покушају да га ослободе, пребачен је у базу Бондстил, из које је волшебно побегао. Ухапшен је потом у Тирани, а после ослобађајуће пресуде креће се на релацији Немачка - Албанија - Косово. Осим убистава Срба, приписује му се и одговорност за убиство једног војника НАТО на Косову, као и припадника Косовске полиције.

Фљорин Ејупи (Фото: koha. net)

Тахири крије убице

Директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је да је Абељард Тахири "министар лажи и неправде који штити ратне злочинце и крије убице Оливера Ивановића. Ђурић је овако одговорио косовском министру правде да је "Вучић преузео улогу судије".

Зато Тахири, у паници кривца који покушава да опере руке, напада председника јер је обелоданио истину, иако не може да оповргне да правосудни органи у Приштини нису сарађивали са српског истрагом, да су забранили учешће наше полиције, фалсификовали снимке и чауре и нису одзволили приступ месту злочина.. Онај који штити Ејупија је његов сарадник и саизвршилац њега и његових налогодаваца.

Због чега је ухапшен брат Рамуша Харадинаја, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА