Најновије

АМЕРИКА СПРЕМА НАПАД НА РУСИЈУ ПРЕКО СРБИЈЕ! Москва открила паклени план Вашингтона: Београд кључ операције!

У новом плану Вашингтона за супротстављање Кремљу посебно место припало је и Србији. Директор Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) Марк Грин је 4. и 5. јула разматрао са представницима Г7 у Паризу документ о концепту супротстављању злонамерног утицаја Кремља, наводи се на сајту агенције, где је и објављен сам документ.

Владимир Путин и Доналд Трамп (Фото: јутјуб)

Уз финансирање УСАИД, 11 стратешких медијских партнера повећавају своје присуство у Босни, Косову, Црној Гори, Северној Македонији и Србији, која је кључна земља и за Русију и за САД. Тиме се 'диверзификују њихови приходи, а дигитално медијско присуство се повећава', наводи се у извештају.

“Уз ињекцију америчког новца, УСАИД предвиђа и алатке за борбу против лажних вести, као што су “Pop-up Newsroom” из Молдавије, како би се обезбедила бихејвиорална аналитика и технологија друштвених медија у сврху анализирања и идентификовања дезинформација” - стоји у овом извештају.

“Сједињене Америчке Државе одавно сматрају да је јака, просперитетна и слободна Европа од виталног значаја за америчке стратешке интересе. Руске власти и снаге под њиховом контролом настоје да ослабе амерички утицај у свету и одвоје нас од наших савезника и партнера” - пише у документу.

Русија је више пута негирала оптужбе о покушајима да утиче на демократске процесе у различитим земљама. Портпарол Кремља Дмитриј Песков назвао их је "апсолутно неоснованим", а министар спољних послова Русије Сергеј Лавров истакао да не постоје никакве чињенице које потврђују такве акције.

Поводом новог дикумента, огласило се и руско Министарство спољних послова.

Концепт за супротстављање злонамерном утицају Кремља, који је развијен у Сједињеним Америчким Државама, представља средство за идеолошку борбу и пропаганду, наводи се у коментару Министарства спољних послова Русије датом у вези са изјавама директора Америчке агенције за међународни развој (УСАИД).

Шта је решење за Балкан по бившем шефу ЦИА-е, сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА