Најновије

СТИЖЕ ТОСОЧКА! Руси открили ново оружје: Имаће елементе вештачке интелигенције!

Нови руски тешки вишецевни бацач ракета „Тосочка“ (руска класификација „пламенобацач“) ће имати елементе вештачке интелигенције и биће знатно компактнији-мањих димензија у односу на своје претходнике ТОС-1А „Солнцепeк“/ „Буратино“.Ово је за интернет портал ТАСС рекао извор из руске војне индустрије.

Тосочка (Фото: јутјуб)

„Ми у овом часу тестирамо ТОС „Тосочка“ коју ће се од ранијих верзија одликовати имплементација елемената вештачке интелигенције, као и повећан ефективни домет оруђа. Овај систем је претрпео и одређене дизајнерске измене, тако да сада изгледа доста лепше: побољшана је његова ергономика, тако да овај систем тренутно нема конкуренцију у свету“- рекао је неименовани извор који долази из руске војне индустрије

Недавно је генерални директор компаније „Техмаш“ која се бави развојем овог система рекао да ће наредне године бити завршен блок тестирања за нови тешки ВЛР „Тосочка“. Данас је постало извесно да ће основна платформа на којој ће се базирати овај систем бити на точковима, за разлику од претходника ТОС-1А „Солнцепек“/ „Буратино“, који су били на гусеницама.

“Платформа-точкаш је изабрана на основу борбених искустава из Сирије и Ирака. Пнеуматици обезбеђују извођење брзог оперативно-тактичког маневра на великим удаљеностима. За разлику од гусеничара, ово возило неће захтевати ширу логистику за своје транспортовање, као што су то разне приколице и тегљачи који се користе у циљу очувања ресурса погонског мотора, али и заштите путне комуникације од оштећења које праве тешке гусенице. Једноставно, платформа на точковима има далеко дужи употребни ресурс, и свуда стиже на време, без претходне припреме”-недавно је истакао војни експерт Алексај Леонков.

О ново ракетном бацачу је писао и немачки лист „Штерн“. Они си саопштили да се у Русији ради на модификацији ТОС-2 која ће бити инсталирана на платформи „Армате“ или на јединственој борбеној платфори „Бумеранг“ с тим што се прототип већ налази у производњи. Часопис пише да такав бацач пламена више нико нема осим Русије и регуларне сиријске војске.

Како су Руси данас разбили две групе џихадиста у Сирији, погледајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА