Најновије

ПОГОДИЛА ГА ИСТИНА: Ево зашто је Пацоли љут на Милорада Додика!

Mинистар спољних послова тзв. Косова Беџет Пацоли каже да приштинска делегација неће учествовати на Самиту за сарадњу у југоисточној Европи (СЕЕЦП) због начина на који БиХ, као земља домаћин, третира тзв. Косово.

Беџет Пацоли (Фото: Јутјуб)

Пацоли је оценио да је такав третман неприхватљив и да је бацио сенку на недавно одржани Самит земаља Западног Балкана у Познању, у Пољској, преноси РТК2.

“Начин на који су мислили да третирају косовску државну делегацију је неприхватљив, а то би, такође, бацило сенку на недавно завршени самит у Познању у оквиру Берлинског процеса, где смо показали вољу да будемо конструктивни у регионалним иницијативама и организацијама. Нажалост, ова воља је погрешно схваћена од стране садашњег Председавајућег Председништва БиХ", тврди Пацоли.

Он је на Фејсбуку оценио да такав став према Приштини, као следећем лидеру СЕЕЦП, није добар за БиХ с обзиром на то да је тај самит, како је навео, створен у циљу јачања добросуседских односа у региону и пуне интеграције Југоисточне Европе у евроатлантске структуре.

Претходно је председник привремених приштинских институција Хашим Тачи навео на Фејсбуку да је одбио да присуствује СЕЕЦП у БиХ, због тога што је, како је навео, позив председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика понижавајући, јер тзв. Косово није третирано као друге државе учеснице.

БиХ не признаје једнострано проглашену независност Косова.

ПрочитајтеОВДЕ шта је све изјавила удовица Оливера Ивановића, Милена.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА