Најновије

ШТА СВЕ НЕЋЕ СМИСЛИТИ ДА БИ СЕ ДОМОГЛИ ЕВРОПЕ: Невероватне идеје шверца миграната! (ФОТО)

Цариници се на нашим најфреквентнијим прелазима ка ЕУ готово свакодневно сусрећу са "слепим путницима", а од почетка године до данас откривено је готово 850 таквих случајева. На прелазу Батровци је 25. јуна, у камиону чачанских регистрација натовареном ауто-гумама, пронађено пет илегалаца, док је 2. јула скенер регистровао још тројицу у товару отпадног папира који је бугарски шлепер превозио ка Словенији.

Шверц миграната (Фото: upravacarina. rs)

Највише покушаја миграната да се илегално домогну неке од земаља ЕУ забележено је на прелазу Хоргош.

Слепи путници не одустају ни по летњој зези 08 07 2019Фото: Управа царина Републике Србије

Скенери показали силуете

Најпре је 27. јуна у три камиона пронађено њих 9, у сваком по три. Тада је снимак са скенера показао по три људске силуете у три камиона, два српска и једном македонском. Први је са АП КиМ ка Немачкој транспортовао пвц столарију, у другом су налазиле челичне траке намењене словачком тржишту, док је трећи превозио товар лубеница из Албаније ка Чешкој.

Дан касније цариници су открили још двојицу миграната у товару македонског камиона који је транспортовао негазиране сокове намењене холандском тржишту.

Сакривени у алуминијумском отпаду

Три покушаја су спречена и 2. јула, а у сваком су учествовала по тројица актера. Мигранти су откривени како у два српска камиона натоварена теписима и амбалажом за мађарско и словачко тржиште, тако и у шлеперу који се из Македоније упутио ка Пољској са товаром ауто-навлака за седишта.

О томе да мигранти не бирају товар у коме ће покушати да се сакрију сведочи и случај тројице "слепих путника" пронађених 3. јула у товару семенки сунцокрета који је из Србије упућен ка Француској. Дан касније у једном српском камиону пуном алуминијумског отпада за немачко тржиште откривена су још
тројица илегалаца.

Ни на прелазу Шид покушаји илегалног преласка границе нису реткост, па су тако два дана заредом, 3. и 4. јула, осујећени покушаји четворице илегалаца. Тројица су пронађена у бугарском шлеперу који је на релација Бугарска-Шпанија транспортовао фрижидере, док је један мигрант откривен међу дечијим играчкама које су из Бугарске отпремане ка Словенији.

Лежали у приколици са кукурузом, дисали на сламчице

Поједини штампани медији извештавају да су мигарнти увели и неке новитете у покушаје илегалног пребацивања преко границе.

Тако су, на пример, примећени случајеви крађе идентитета, односно покушаји да се преко границе пређе са путним исправама држављана Србије који су им ликом слични, док су се погранични органи суседних држава сусретали и са покушајима миграната да границу пређу потпуно уроњени у расути товар робе, попут кукуруза у зрну, када су за дисање користили само цевчице.

Шверц мигрантима (Фото: upravacarina. rs)

О ужасним открићима о трговини децом, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА