Најновије

СТИГЛЕ ЛЕТЕЋЕ МАШИНЕ! Први Ербасови хеликоптери за МУП Србије слетели у Београд! Ево шта ови лепотани могу да ураде! (ВИДЕО)

Иначе, први хеликоптер, од укупно девет колико је наручено од компаније Ербас, представљен је недавно на Сајму наоружања, када је кључеве хеликоптера председнику Александру Вучићу свечано уручио извршни директор Ербаса Бруно Еван.

Ербасов хеликоптер Х 145М (Фото: јутјуб)

Од девет хеликоптера Х 145М, пет је за војску, а четири за полицију.

Вучић је недавно на сајму наоружања рекао да је укупна вредност девет хеликоптера које набављамо од Ербаса 105 милиона евра и да Србија своје обавезе плаћа без дана кашњења.

Четири полицијска Х145М ће имати вишеструку намену, а хеликоптер са маскирном шемом ће се користити за специјалне операције.

Маскирна шема полицијског Х145М је тамнија од војне и сви полицијски хеликоптери имају потпуно затамњена задња стакла.

Поред тога, Х145М може да лети у екстремно лошим метеоролошким условима са једним пилотом, са високим нивоом аутоматизације и да при том извршава све задатке уз трошкове експлоатације који су далеко мањи од постојећих Ми-17 и само нешто виши од "Газеле".

Ти полицијски хеликоптери биће намењени задацима надзора и превоза особа.

Од пет летелица намењених за војску - три ће бити наоружана, а два су предвиђена за трагање и спасавања и биће опремељни тако да ће моћи да прођу кроз облаке.

Поред Србије, различите серије "Ербасових" хеликоптера се користе у више од 150 земаља широм света, а само наш сусед, Мађарска, наручила је недавно 20 истоветних хеликоптера марке Х145М.

Све о новим хеликоптерима погледајте у снимку:

Како је САНУ дигла Србију на ноге, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА