Најновије

ШУТАНОВАЦ: Ево о чему машта Диковић! (ВИДЕО)

Некадашњи председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац оценио је у Дану уживо да резултат бојкота парламента од стране опозиције "није квалитетан у оној мери у којој се очекивало да ће бити".

Драган Шутановац (Фото: Јутјуб)

"Сврсисходније би било да су протести у току, а да опозиција кроз парламент промовише протесте, законске предлоге и критикује рад владе. Овако је један део опозиције постао потпуно невидљив", сматра Шутановац.

Према његовим речима, проблем је што грађани "немају јасну визију коју политику опозиција нуди односно шта би се у Србији дешавало дан након смене ове накарадне власти".

"Суштина политичких партија је да се понуди јасна политика, сматрам да би морали да се дефинишу и центар лево и центар десно политике које би грађанима понудиле решење. Ако би закључак био као 2000, да те две политике могу у симбиози да победе, да се прави коалиција пред изборе", каже Шутановац.

Он наводи да је опозиција генерално против Александра Вучића, али да се не чује "шта ће се урадити за годину, две, три године". Додаје да су грађани у конфузији за кога би гласали, истичући да ДС има капацитет да понуди озбиљне политичке пројекте.

За Шутановца је политика коју заступа лидер Двери Бошко Обрадовић неприхватљива.

"Он јесте члан Савеза за Србију (СзС), али он своју политику очигледно није прилагодио СзС", каже Шутановац.

Шутановац оцењује и да СзС неће бити довољан да се смени ова власт.

"Мислим да одговорни људи у СзС морају да кажу грађанима да ли ће изаћи на изборе, до ког датума се о томе одлучује, да ли ће на локалу изаћи на изборе...", каже Шутановац који сматра да је кампања увелико требала да почне - за изборе или за активан бојкот.

"Диковић машта да добије одређену позицију"

Претходну недељу обележила су "препуцавања" у медијима бившег начелника генералштаба Љубише Диковића и Шутановца око стања у војсци пре 2012. године.

Шутановац наводи да је од 2000. било 13 министара одбране, а да је он био министар пет и по година, те да је у том периоду радио са три начелника Генералштаба.

"Са Љубишом Диковићем никад нисам имао разговор који је имао било какву тензију. Био сам јако изненађен кад је изашао у јавност са неистинитим тврдњама. Он очигледно машта да добије одређену позицију - да ли у неком предузећу одбрамбене индустрије или као неки други официри који су данас раштркани по влади", сматра Шутановац.

Прочитајте ОВДЕ ко каже да Дачићу не пријају високе температуре и зашто.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА