Најновије

8000 ГРАНАТА У МИНУТИ ЛЕТИ НА НЕПРИЈАТЕЉА: Направили га 2010. а сада га развили! Пред овом зверином ће дрхтати свет!

Ради се о мобилном артиљеријском средству "Mesbah-1" на коме се налазе четири двоцевна совјетска топа ЗУ-23-2. Његова основна намена је да огромном густином ватре обори нисколетеће ваздушне циљеве, као што су крстареће ракете.

Ирански противваздухопловни систем (Фото: јутјуб)

Mesbah-1 је ирански противваздухопловни систем који је направљен за борбу против крстарећих ракета. Основно наоружање чине четири двоцевна совјетска топа ЗУ-23-2 који се налазе на ротирајућем носачу. Њега су развили ирански инжењери 2010. године. У изворној верзији се налазио на вучној приколици, док је његова модификација мобилна тј. постављена на транспортни камион.

Сваки од ових топова  користи своје магацине са гранатама. Брзина паљбе по једном топу ЗУ-23-2 износи 2,000 граната у минути. То практично значи да у теоретским условима Mesbah-1 може да испали готово 8,000 граната у мунути. Међутим, незванично, ирански конструктори су ограничили његову брзину паљбе на 4,000 граната у минути ради рационалне потрошње муниције, али и стабилности платформе на којој се налази.

Систем је опремљен радаром и опто-електронском јединицом која после детектовања аутоматски прати свој циљ. Овај радар је описан као тродимензионална равна антена са одличним карактеристикама када је у питању прецизност у одређивању позиције захваћеног циља и његовог праћења.

Ефективни домет овог система је до 2,500 метара, а максимални до 4,000 метара. Брзина паљбе износи 4,000 (8,000) граната у минути.

О чему је амерички пилот пропевао па деморалисао целу Америку, прочитајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata. com
 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА