Најновије

ЈЕЛЕНА МИЛИЋ ОКУПИРАЛА "ЋИРИЛИЦУ" КАО НАТО КОСОВО! Марић није могао да дође до речи, а онда је гост реаговао и овим је ућуткао! (ВИДЕО)

Вечерашња Ћирилица за тему имала је ко би могао бити нови преговарач о Косову и какава је данас улога Европе у томе и где се Србија налази на путу Европских интеграција. Гости емисије су историчари Предраг Марковић и Чедомир Антић, новинар и професор Зоран Ћирјаковић и Јелена Милић.

НАТО лобиста Јелена Милић (Фото: јутјуб)

Уводни део емисије започео је Зоран Ћирјаковић који је споменуо и Холбрука и о његовој улози на Балкану. После дужег Ћирјаковићевог увода у полемику се укључила и Јелена Милић  наводећи да је она једина видела од свих присутних Холбрука и то два пута средином 1990 тих и после 2000.

Милићка заступа тезу да на Балкану је потребно јаче америчко присуство и да је велика грешка била што ЕУ када је био грађански рат у СФРЈ није имала заједничку спољну и безбедносну политику.

Окршај је уследио када је аутор емисије Миломир Марић покушао да је прекине, па му је Милићка одбрусила да се нада да ће добити десетину оног времена који су добили остали гости. Марић је с осмехом рекао: " Ти ћеш добити доста више".

Милићка није баш претерано била одушевљена Марићевом пошалицом па је наставила причу о недавно објављеном ишингеровом тексту, када је додала и да су српски медији доста коректно пренели његов ауторски текст и да српска власт преко њега и медија гради јавно мењење. Међутим Марић није одолео да поново испровоцира Милићку са питањем да ли мисли и таблоиди.

Она му је са повишеним тоном одговорила: "Не разумем се у много ствари али се у таблоиде одлично разумем. Видећемо како ћу да звучим у постпродукцији таблоида, сад Марићу највише волиш Ало, једно време ти је омиљен био Српски телеграф, али сад видим да Ало ради постпродукцију Ћирилице", рекла је Милићка.

На њену опаску убацио се Ћирјаковић циничном опаском који је за Јелену Милић рекао да није добро што су у Србији представници НАТО господара жене, али да је то савремена одлука јер се државе више не потчињавају тенковима него незношћу жена.

Тад се Јелена Милић дотакла и своје незаобилазне теме Мирослава Лазанског, кога је критиковала јер се као новинар убацио на први скуп који је њена организација ЦЕАс организовала у Београду и споменула да је он сутрадан у политици написао шест шлајфни о конференцији, а њој је највише засметао његов закључак: " Јелена Милић је била добро обучена".

Ћирјаковић је додао да он није мислио на њен наступ него на њену епику коју је назвао "НАТО епику" и рекао да је Јелена Милић " наша међу њима" (мислећи на НАТО пакт) или можда " Њихова међу нама"?

Онда се повело питање чија је заправо Јелена Милић? Јелена Милић тад се сетила једне анегдоте и  изјаве Мирослава Лазанског  који је рекао да иза "Јелене Милић стоји 6. флота". На то је Јелена Милић узвратила опаском да иза Лазанског стоје несрећне руске подморнице.

Усијање у емисији уследило је кад су гости код Марића говорили о добрим и лошим странама ријалити програма, о људским правима, једнакошћу полова, стању медија у србији, а онда је директорка центра за евроатланске студије студије Јелена Милић, по ко зна који пут вечерас, преузела главну реч.

Милицева је опет причала у континуитету преко 15 минута, и преузела Марићев посао, а посебно се осврнула на питање "лоших аргумената који пролазе у данашње време".

Тад се у полемику поново убацио Ћирјаковић и једном реченицом ућуткао Милићку: "Прекините ваш надобудни монолог! Ви себе називате независним по ком вуду сте ви независни".

Чега се Лазански плаши, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Ало

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА