Најновије

НОВО ДИВЉАЊЕ ХРВАТСКИХ РАТНИХ ВЕТЕРАНА! Бајага је "убицама бранитеља доносио радост" и зато је заслужио најгоре! Србофобија на врхунцу!

Изгледа да је хрватским ветеранима и ове године трн у оку сваки потенцијални наступ Бајаге и Инструктора на тлу Хрватске.

Момчило Бајагић Бајага (Фото: Јутјуб)

Наиме, после прошлогодишње кампање која се водила против његовог наступа на Данима пива у Карловцу, када је његов наступ отказан због навода ветерана да је "певао четничке песме" српским борцима док је рат трајао, најпознатији рок државни непријатељ Хрватске из Србије, поново се нашао на тапету тамошњих ветерана и то из истог разлога.

Део хрватских ветерана из Плоча противи се наступу Момчила Бајагића Бајаге, који је планиран за 27. јул у оквиру Фестивала “од 2 до 2” у том граду. Од организатора, Удружења студената, траже да његов наступ буде отказан, пошто је, према речима Плочанских ветерерана, Бајага 1993. године, наводно дизао морал српским војницима у Книну, певајући четничке песме.

Они су у свом саопштењу навели како њему није место у Плочама, због тога што је бодрио и певао патриотске песме онима који су уништавали хрватске градове и села.

- На једној страни били су они који су Републику Хрватску доживљавали својом домовином, на другој страни била је великосрпска окупаторска армада, вишеструко бројнија и пуно боље наоружана. Ова друга страна окупирала је трећину Хрватске, разорила и спалила градове и села који су јој били у домету. Страна која је бранила Хрватску од окупатора своје војнике назвала је бранитељима, јер су то и били. Њиховим убицама разоноду, опуштање, освежење и радост након напорног убијања доносио је и ‘господин’ Бајагић - стоји у њиховом саопштењу.

Наводе и да ће сада због њиховог поступка “морални хигијеничари” позвати на "антисрпство и националистичку затуцаност подносиоца захтева забране наступања Бајаге и Инструктора у Плочама, тврдиће да је разлог тражења забране то што је Бајагић Србин".

Након прошлогодишњег сканадала када је наступ Бајаге и Инструктора отказан из истог разлога, само на Данима пива у Карловцу, у одбрану нашег певаче стало је доста јавних личности, међу којима је можда најбољу поруку послао бенд "Хладно пиво" који је одбио молбу организатора да ускочи као замена Инструкторима. Након тога, огласио се и сам Бајага, који је упркос отказаном наступу у Карловцу, одржао феноменалан наступ у анфитеатру у Пули, где је присуствовало више десетина хиљада људи.

- Љубав и емоције нико не може забранити. Хвала Пула на љубави, пажњи, сваком отпеваном стиху с нама, воли вас Бајага - написао је том приликом наш познати музичар.

Прочитајте ОВДЕ какав је то трећи светски рат снимљен на хрватском Зрћу.

Извор: Недељник/Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА