Најновије

РУСИЈА ДАЛА УЛТИМАТУМ АМЕРИЦИ И ЕУ ЗБОГ СТВАРАЊА ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ: Време је да се стопирају!

Русија сматра провокацијом споразум Албаније и самопроглашеног Косова о отварању заједничких „дипломатских представништава“ у трећим државама, наводи се у саопштењу Министарства иностраних послова Русије.

Илустрација (Фото: Правда)

Русија сматра провокацијом споразум Албаније и самопроглашеног Косова о отварању заједничких "дипломатских представништава" у трећим државама, наводи се у саопштењу Министарства иностраних послова Русије.

- Провокативни кораци Тиране и Приштине, који су у складу са реализацијом концепције "велике Албаније", изазивају озбиљну забринутост. У том контексту видимо потписивање, 2. јула, албанско-косовског споразума о уједињењу дипломатских представништава у трећим земљама. Констатујемо да САД и ЕУ више воле да не реагују на овако деструктивне мере и да фактички покривају "великоалбанске манифестације" које су деструктивне за регион - наводи се у саопштењу Министарства.

Према речима представника ресора, "изазивајуће" акције Тиране и Приштине нису случајне.

- Одатле се већ неколико година чују изјаве о дефакто уједињењу. Та линија албанског и косовског руководства је у супротности са Резолуцијом СБ УН 1244, подрива дијалог између Београда и Приштине, уз посредништво ЕУ, и поткопава стабилност на Балкану - нагласили су у МИП Русије, а преноси Спутњик.

Лажна држава Косово и Албанија потписали су споразум о уједињавању и координирању својих спољних политика, који укључује и заједничке амбасаде, објавио је шеф дипломатије тзв. Косова Беџет Пацоли на свом Твитер профилу пре четири дана.

Украјина купује америчку војну опрему! Колико су Амери до сада послали војне помоћи Кијеву прочитајте ОВДЕ.

Извор: Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА