Најновије

ТРЕБАЛИ СУ ДА ГА УЋУТКАЈУ А САДА ЈЕ КАСНО: Амерички пилот пропевао! Прочитајте разлике између руске и америчке летеће машине!

Руски ловачки авион Су-35 има веће шансе за победу у ваздушном дуелу са америчким ловцем F-15, забринуто констатују амерички војни експерти који пишу за интернет портал The National "Interest".

Борбени авиони (Фото: pixabay. com)

Према речима америчког војног експерта Дариа Леона, и један и други авион спадају у летелице које представљају праве предаторе небеских висина. Руска 35-ица је много млађи авион од свог западног конкурента. Оба авиона имају сличне летно-техничке карактеристике, с тим да је F-15 нешто бржи када је у питању максимална брзина, док је са друге стране Су-35 агилнији јер може да достигне брзину звука без допунског сагоревања. На подзвучним брзинама руски авион има кључну предности у односу на F-15. То су пре свега његова изузетне маневарске карактеристике и управљивост лета, захваљујући проимењивом вектору потиска.

Амерички Ф-15 (Фото: pixabay. com)

„Појава нишанских система који се налазе на визиру пилотске кациге као и софистицираних ракета кратког домета класе ваздух-ваздух AIM-9X и Р-73, чине блиску ваздушну битку изузетно опасном“- пише у свом тексту бивши амерички пилот Дарио Леоне.

Према његовим речима, у борби на великим даљинама предност се даје америчком ловцу ради квалитетнијег радара “Raytheon APG-63”, који превазилази перформансе руског радара Н035 Ирбис који се налази у опреми руског ловца Су-35. Међутим, руски авион поседује допунски систем праћења у инфрацрвеном спектру, па 35-ица може на даљини и до 80км да детектује минимални одраз који стварају авиони пете генерације. Слична опрема ће се у блиском периоду уградити и на америчке ловце Ф-15.

Међутим, амерички ловац нема никаву шансу када је у питању сфера противелектронске борбе, забринуто констатује бивши амерички пилот. Иако амерички авион захваљујући моћнијем радару успе да први види авион Су-35 и по њему лансира ракете, то није гарант да ће га погодити захваљујући моћном систему противелектронске заштите, коју поседује руски авион.

„Теоретски је могуће оборити „Сухој“ али је за тако нешто потребно лансирати велики број ракета, него што су то испрва планирали конструктори америчког „орла“- говори Дарио Леоне. „Такође, Су-35 има богатији арсенал ракета класе ваздух-ваздух, које ће он засигурно употребити“.

Руски Су-35 (Фото:pixabay. com)

Ваздухопловне снаге Сједињених Америчких Држава су свесне овог проблема, па су поводом тога развили програм за надоградњу компоненти електронских система на модернизованим варијантама авиона Ф-15, у вредности од чак 7,6 милијарди америчких долара. Као резултат свега овога, значајно се смањила осетна предност руског авиона у хипотетичкој ваздушној борби, али је упркос свему она још увек присутна.

„Овакав сукоб је једино могућ ако САД уђу у отворену конфронтацију са Русијом, а веома је мала вероватноћа да ће се то заиста и догодити“- напоменуо је аутор у свом тексту.

Каквим наоружањем Хути располажу, погледајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА