Најновије

ЈОРГОВАНКА ЈЕ ЉУТА НА ХРВАТСКУ! Доста нам је безобразлука, од сада ћемо истом мером! Загреб тражи једну ствар од нас

Гувернерка Народне банке Србије (НБС) Јоргованка Табаковић реаговала је на најаву из Хрватске о потраживању милијарду евра са каматама на име сукцесије.

Јоргованка Табаковић (Фото: Јутјуб)

Табаковић је изјавила да најаве из Хрватске да би могли да потражују депозите и стару девизну штедњу Југобанке и других банака, види као АПП, односно, "ако прође-прође", и да ће се НБС руководити принципом реципроцитета - "како ви нама, тако и ми вама".

На питање новинара да ли сматра да су те најаве из Хрватске део грешака ранијих преговарача о сукцесији, пошто из Хрватске најављују потраживање око милијарду евра са каматама, Табаковићева каже: "Неки људи се у послу, па и у међусобним односима када делите имовину раније заједничке државе, понашају по принципу 'ако прође - прође, вреди покушати'. Ето, тако доживљавам тај покушај".

Гувернерка додаје да по питању свега што је учињено када је реч о сукцесији бивше СФРЈ верује да ће и друга страна испунити своје обавезе, као и да им све до сада што су урадили не даје за право да се унапред испуњава свака обавеза а да се не рачуна на реципроцитет.

"Од оног што се зове повраћај имовине наших предузећа која су имала представништва тамо, па до оног првог, основног и најважнијег, а то је повратак наших грађана тамо. Мислим да елементарно поштовање тражи од свих нас да се понашамо по принципу - 'како ви нама, тако и ми вама'", поручила је Јоргованка Табаковић.

Тајне преписке шпијуна откривају нове детаље о Трампу, Русима и Брегзиту! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА