Најновије

Северна Кореја "показала" своје тајно оружје и поручила: Нисмо тестирали ракете, већ смо тестирали систем (ФОТО)

Северна Кореја саопштила је данас да је њен лидер Ким Џонг Ун надгледао прво пробно лансирање новог вишенаменског ракетног система који би могао да повећа могућности те земље да погађа мете у Јужној Кореји и тамошње америчке војне базе, објавила је севернокорејска КЦНА агенција.

Ким Џонг Ун (Фото:kremlin.ru)

Јужнокорејска војска тврди да су из Северне Кореје лансиране две краткодометне балистичке ракете. КЦНА даље преноси да је Ким изразио задовољство пробним лансирањем и рекао да ће најновији ракетни систем имати "главну улогу" у војним операцијама.

Проба је научно потврдила да су технички подаци и карактеристике новог типа великог калибра ракета наоружања достигле нумеричке вредности свог дизајна и верификовале борбену ефикасност целокупног система, наводи КЦНА.

Севернокорејска агенција није поменула ни једну земљу као потенцијалну мету, али се претпоставља да се односи на Сеул који је очито у домету оружја. И други севернокорејски медији пренели су вест о најновијој проби, али нису објавили фотографије новог оружја.

Демонстрирано оружје које се прославило на Кавказу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА