Најновије

ШИПТАРИ СЕ ЖЕСТОКО ПОКАЧИЛИ: Тачи тражи начин да избегне изборе! Све је могуће до 22. августа!

Посланик Самоопредељења, Реџеп Сељими изразио је сумњу да до ванредних парламентарних избора на Косову неће доћи јер владајуће странке нису спремне за њих.

Хашим Тачи се противи изборима на КиМ (Фото: Јутјуб)

Од оставке тзв. косовског премијера, Рамуша Харадинаја крајем прошлог месеца, на политичкој сцени у Приштини се непрестано говори о парламентарним изборима. Међутим, изостаје одлучност странака да што пре обезбеде услове за расписивање избора.

Одуговлачење процедуре распуштања скупштине, посланик Самоопредељења, Реџеп Сељими, види као доказ да косовски председник, Хашим Тачи и владајуће партије нису спремне за изборе.

“Сумњам да ћемо ићи на изборе пошто партије на власти нису у својим најбољим данима, али чињеница је да су се све партије састале и да су спремне за изборе. Има и партија које изјавшњавају за изборе, а нису спремне“, рекао је Сељими.

Седница Скупштине Косова на којој ће се расправљати о распуштању скупштине заказана је тек за 22. август, а једини који су негодовали због, како виде, непотребног одуговлачења овог процеса били су припадници Самоопредељења и Алтернативе.

У изјавама за јавност велика већина политичких представника на Косову тврди да изборе треба расписати што пре.

Сељими је критиковао и одлуку бившег косовског премијера, Рамуша Харадинаја да поднесе оставку због позива Специјалног суда.

“То није први позив који је Харадинај примио, а није било ни оптужнице. Ја не очекујем да ико буде оптужен за рат ОВК, а и многи други су примили позив”, рекао је он.

Сељими додаје и да је било много више других разлога због ког је Харадинај требало да да оставку, а подсећа и да су посланици ААК гласали за усвајање Закона о Специјалном суду.

Истовремено, осуђује и његову одлуку да у Хагу не одговара на питања специјалног тужиоца.

“ОВК се не штити ћутањем, ћуте само они који су кривиЊ, рекао је Сељими.

Неопходна коалиција са ЛДК

Сељими је, у складу са порукама својих страначких колега, у емисији Фронтал на Т7 истакао и важност коалиције своје странке са ЛДК.

Сматра да би се тако обезбедила већина у парламенту за доношење битних одлука.

“То је неопходно због већине за доношење важних одлука. Ту је однос са Србијом, Косово би заузело одређене ставове, не заборавимо да је Косово ушло у дијалог са Србијом без платформе. И друге битне одлуке ће бити донете“, рекао је он.

Истовремено, Сељими је искључио могућност коалиције са ПСД, партијом која је настала након што је 12 бивших посланика Самоопредељења напустило партију и основало нову.

Прочитајте ОВДЕ какав је заокрет најавио Кадри Весељи.

Извор: Косев

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА