Најновије

СКИНУТ ВЕО ТАЈНОСТИ! НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О МИЛУ И ЊЕГОВОЈ КАМАРИЛИ: Црна Гора је у канџама коруције! Потонули су у криминал!

Скидањем ознаке тајности са података о становима и кредитима за 96 функционера, који углавном имају по један или више станова, добре приходе и пензије, а посебно што награђени нису навели кроз имовинске картоне, отворило је питање - да ли је врх државе у канџама корупције? Премијер Душко Марковић обећао је да ће тајност ових података престати, и да ће постати јавни, што је после месец дана чекања испунио.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

За готово 36 месеци мандата ове Владе одобрено је 2,6 милиона евра стамбених кредита по повољним условима, док у ту цену није урачунато 13 станова под повлашћеним условима. Државни функционери и службеници, међу којима су они из Владе, парламента, правосуђа, полиције, јавних предузећа... добијали су од 10.000 до 40.000 евра. На списку су и они који су добијали помоћ или већ имају станове, а плате су им око хиљаду или више од хиљаду и по евра!

Међу награђенима је директор Агенције за спречавање корупције Сретен Радоњић, прошле године добио је кредит од 40.000 евра од Владе Црне Горе, односно њене Комисије за стамбена питања. Иако Закон о спречавању сукоба интереса прописује да сваку промену имовине већу од 5.000 евра мора пријавити најкасније у року од месец дана, према званичним доступним информацијама, Радоњић то није урадио. Он прима плату од 1.694 евра и пензију од 950 евра. У његовом имовинском извештају наводи се да је власник стана од 86 метара квадратних, објекта од 44 м2 и дванаестине земљишта површине преко 10.000 квадрата.

Осим Радоњића, на списку су Осман Нурковић, министар саобраћаја, Дамир Шеховић, министар просвете, и Кемал Пуришић, министар рада и социјалног старања. Такође и бивши начелник Одељења за војнообавештајне послове Миљан Перовић, амбасадор Црне Горе у Шпанији Александар Ераковић, директорка за европске интеграције у Министарству рада и социјалног старања Љиљана Симовић, иначе супруга потпредседника Владе Милутина Симовића. Затим помоћник директора Управе полиције Енис Баковић, док је његова сестра, саветница премијера - Мерима Баковић, добила повољни стамбени кредит од 40.000 евра, колико и помоћница генералног секретара Скупштине Јелена Радоњић, генерални секретар Скупштине Александар Јовићевић, заменик генералног секретара Мерсудин Гредић, шефица Генералног секретаријата Владе Наташа Пешић, помоћници генералног секретара Зорка Кордић, Иво Ђоковић, Симеун Раонић, Нада Војводић. Кредите су добили посланици Бошњачке странке Ервин Ибрахимовић, као и колеге из ДПС, Халил Дурковић, Нада Дробњак и Сања Павићевић...

Пљачка грађана

Пре осам година речено је да Влада неће давати подстицаје својим функционерима на рачун стамбених кредита, станова и другог. Очигледно да је то за ову Марковићеву владу остала непознаница. Јер, за само три године његовог мандата подељено је преко два и по милиона евра кредита и станова владиним функционерима, службеницима, посланицима владајуће већине, сестрама високих функционера власти. Брука и срамота! Очигледно да би овде тужилаштво имало пуне руке посла, јер све води на сумњу да се ради о отвореној корупцији у врху државе и пљачки грађана Црне Горе - каже за "Новости" професор др Срђа Вукадиновић.

Хаг крио документе војске РС, који су могли да помогну Караџићу и Младићу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА