Најновије

Вучић каже да ће испунити све захтеве опозиције, а о три главна - ни речи

Док страсти у вези са инцидентом испред Председништва настављају да расту, наставља да расте и сумња у исход округлих столова на којима се састају представници владајућих и опозиционих опција.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Иако за председника Србије испуњавање одређених услова није проблем, појединци који његову странку представљају на састанцима са опозиционарима причају апсолутно супротну причу, што покреће питање - колико све то заправо има смисла?  

Власт је спремна да испуни све захтеве опозиције у вези са изборним условима – пренео је председник Србије и СНС на данашњој ванредној конференцији расположење које влада у његовим редовима.

"Ево, шта год да кажете, ми ћемо да урадимо. Не по нашем, по вашем све. Ево ви нам кажите како да уредимо финансирање политичких странака и уредићемо га тако, 99 одсто ваших предлога ћемо да прихватимо. За бирачки списак 100 одсто ваших предлога ћемо да прихватимо", рекао је Вучић.

За финансирање странака даје Вучић зелено светло, за бирачке спискове такође. Међутим, о три главна услова постављена на округлом столу - смена и замена чланова РЕМ, РИК и Агенције за борбу против корупције није изговорио ни реч. Убрзо је постало јасно и зашто - јер власт нема шта ни да прихвата.

"Све, све сте добили, шта још желите? Шта још хоћете? Нема проблема, добићете и то. А и бићете катастрофално поражени", рекао је Вучић.

И док председник тврди да је власт спремна да учини опозицији и грађанима који месецима протестују, али чак и да је то већ урадила, из владајућих кругова допиру контрадикторни сигнали.

"О њиховим захтевима неће се ни разматрати, не да, не дај Боже, неко нешто усваја. Значи, њихови захтеви су до те мере глупи и идиотски, да је то излишно уопште читати", рекао је Владимир Ђукановић.

Опозиција жели политички да поставља чланове у институције које би требало да су независне у свом раду, објаснио је Ђукановић у наставку наступа на друштвеним мрежама разлоге због којих се противи проналажењу заједничког језика са опоцзицијом.

Један од лидера Савеза за Србију Небојша Зеленовић на то одговара: иако је био на састанцима, Ђукановић очигледно неке ствари не схвата.

"Ми смо поновили више пута, на самом састанку, да ми не желимо да политички постављамо било кога, да ми желимо људе који испуњавају високостручне захтеве, да желимо људе који су се до сад доказано залагали за владавину права и заштиту слободе изражавања. Он мученик очигледно то није разумео. И ја бих предложио Српској напредној странци да на следећи састанак позову неког ко то може боље да разуме", рекао је Зеленовић.

Наредни састанак представника власти и опозиције очекује се у наредних десет дана, када ће се разговори наставити, а судећи према изјавама које се константно понављају, упитно је да ли ће и у којој мери бити конструктивни.

После Украјине, Сирије и Венецуеле Путин матирао Трампа и овде! Руска војска ушла у Иран, САД у неверици. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА