Најновије

НЕПРИЈАТЕЉ ДОЖИВЕО ТОТАЛНИ ФИЈАСКО: Џихадисти покушали контра-напад па претрпели брутални пораз!

Побуњеници џихадиста покренули су у уторак контранапад у јужном Идлбу, циљајући подручја Сиријске арапске војске које је недавно заробила Сиријска арапска војска (САА).

Џихадисти у Сирији (Фото: Јутјуб)

Предвођени „Rouse the Believers“, џихадистички побуњеници су започели своју офанзиву шаљући два бомбаша самоубице према одбрани сиријске арапске војске.

Након самоубилачких напада, побуњеници џихадиста започели су с нападима одбрамбених снага Сиријске арапске војске у покушају да разбију своје предње линије и поново заузму град Сукаик и припадајући врх.

Међутим, напади џихадиста су на крају пропали у јужном Идлибу након више покушаја пробијања линија фронта сиријске војске.

Према војном извору у близини фронта, Сиријска арапска војска убила је на десетине побуњеника џихадиста током битке, укључујући неколико страних бораца.

Поред великих људских губитака, џихадистички побуњеници су током кратке битке у уторак изгубили и бројна возила.

Извор је рекао да је сиријска арапска војска у потпуности осигурала Сукаик и Тал Сукаик, додајући да ће вероватно покушати још један покушај заузимања врха Тал Тарија, пошто су били принуђени да се повуку раније током дана.

Након што Тал Тари буде заробљен, сиријска арапска војска може прва покушати да поново освоји кључни град Ал Та'манах, који се налази северно од врха брда.

Нападнута највећа руска база у Сирији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА