Најновије

Нова председница Европске комисије писала Харадинају: Ево шта му је поручила!

Одлазећи премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај написао је данас да се осећа почаствованим након што је добио писмо захвалницу од нове председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен за честитку коју је упутио због њеног избора.

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

У свом посту на Фејсбуку Харадинај је поновио став да би дијалог између Београда и Приштине требало безусловно да се настави док се у "постојећим границама не постигне договор о међусобном признавању".

- Част ми је што сам примио писмо председнице Европске уније Урсула фон дер Лајен поводом моје честитке за њен избор на место председнице ЕК. Кроз ово писмо изабрани председник Европске комисије потврђује да ће Западни Балкан бити у фокус председника и да заједно градимо будућност - написао је Харадинај.

- Као што сам рекао у својој честитки, имам потпуно поверење да ће Европска унија под њеним вођством вратити Косово у правилну динамику европских интеграција. Поздрављамо став госпође фон дер Лајен, да имамо заједничку историју и будућност и да смо спремни заједно да превазиђемо изазове - рекао је Харадинај.

Харадинај је рекао да дијалог треба безусловно да се настави све док се не постигне договор о међусобном признавању у оквиру постојећих граница.

- Наш став је већ јасан: дијалог између Косова и Србије требало би да се безусловно настави све док се не постигне договор о међусобном признавању постојећих граница и верујем да ће се Европска унија размотрити узроке блокаде дијалога и интензивирати напоре, избегавајући теме, попут размене територија које воде до дестабилизације нашег региона - написао је Харадинај.

I nderuar të pranoj letër-falënderim nga presidentja e Bashkimit Europian, Ursula von der Leyen, për urimin tim në...

Posted by Ramush Haradinaj on Tuesday, August 13, 2019

Албанци неће да спроведу одлуку УС и врате земљу манастиру Дечани! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА