Најновије

ТЕРОРИСТИ У ДЕЧАНИМА СЛАВИЛИ 20 ГОДИНА ОД ПРОГОНА СРБА: Злочинац Харадинај са братом испалио најмање 1.000 метака! (ВИДЕО)

Такозвани косовски премијер у оставци Рамуш Харадинај осуо је рафалну паљбу из „калашњикова“ у Дечанима, где је прослављао 20 година од прогона Срба! Чуле су се и националистичке песме против Србије, уз величање терористе из злогласне терористичке "ОВК" Адема Јашарија.

Злочинац Харадинај са братом испалио најмање 1.000 метака! (Фото: Јутјуб)

Придружио му се и брат Даут Харадинај, који је такође пуцао из аутоматске пушке на том слављу, где је, како је процењено, испаљено више од 1.000 метака.

Наоружани до зуба

Догађај се одиграо пре месец дана, али је тек сада објављен видео-снимак на коме види како браћа Харадинај, бивше вође терористичке ОВК, шенлуче на отвореном у присуству великог броја људи. Приштински званичници су, како наводе поједини косовски медији, на прославу дошли добро опремљени, пошто су готово непрестано пуцали из оружја АК-47.

Иако се прослава одвијала под обезбеђењем косовске полиције, нису реаговали на Харадинајево дивљање. Нико ко је пуцао није приведен.

Бизарно оправдање

Ово није први пут да Харадинај пуца у јавности. Објашњавао је то као чин албанске традиције.

- Дешавало ми се то по канону Дукађинија... донесе ти домаћин оружје да пуцаш, и пуцаш. Ми то можемо да учинимо по закону, можда, да у случајевима радости користимо оружје.... Догодило ми се на весељу када ми је домаћин рекао „испоштовао си ми тло конака“, и дао ми оружје, и пуцао сам... Рекао ми је „ово оружје је благословено што га је дотакла ваша рука“... За мене није лудост ова ствар - рекао је Харадинај поводом пуцања владиних службеника на слављима.

Шок откриће бившег официра Кфора

Бивши официр Кфора, Норвежанин Кристијан Каш изјавио је да је Флорим Ејупи, којем је суђено за напад на аутобус „Ниш експреса“ 2001, када је убијено 12 Срба, а више њих повређено, пуштен јер је радио за ЦИА. Каш је за Политику рекао да је „немогуће“ побећи из Бондстила, где је Ејупи био затворен, већ је он пуштен.

- Главни истражитељ Џо Мекалистер био је много бесан на Кфор јер је асфалтирана рупа на путу која је настала услед експлозије. Изговор је био да мора да буде нормализован саобраћај. Мекалистер је хтео да ухапси Ејупија, али он је заправо радио за ЦИА - рекао је Каш. Подсетимо, Ејупи је довођен у везу с убиством лидера Срба на КиМ Оливера Ивановића.

Писмо Ватикану због инцидента у Новом брду 

Поводом инцидента албанских бискупа који су служили мису на остацима православне катедралне у Новом Брду, министар културе Владан Вукосављевић посетио је Папски нунцијат у Београду и уручио писмо за кардинала Ђанфранка Равасија, председника Папског савета за културу. Замолио је да покрене иницијативу и предузме кораке како „албански католички клер на територији самопроглашеног Косова не би на овај начин непотребно провоцирао напетост и скрнавио верске и културно-историјске споменике српског народа“.

Тачи тражи начин да избегне изборе! Све је могуће до 22. августа! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА