Најновије

ДАЧИЋ: Међународна заједница не признаје бојкот избора

Председник СПС Ивица Дачић изјавио је да међународна заједница не признаје категорију бојкота избора, а да опозиција у Србији калкулише шта им више одговара - да ли више добијају учешћем или бојкотом.

Дачић (Фото: Јутјуб)

"Пошто не могу да добију много учешћем, некако им је лакше да ће то бити бојкот. Вучић је рекао да ће им дати све што траже, само да се утврди шта тачно траже", рекао је Дачић за ТВ Пинк.

Инциденте око зграде Председништва види као покушај нових импулса "замрлим опозициноним активностима", и скреће пажњу да су изборни услови, чију измену траже, из времена Бориса Тадића, Војислава Коштунице и Зорана Ђинђића.

"То су изборни закони и правила који су донети тада, као и начини финансирања, учешће функционера...", рекао је Дачић.

Каже да га недавни разговори између власти и опозиције подсећају на разговоре у којима је и он учествовао на округом столу власти и опозиције 1992. године, те наводи да је опозиција тада имала сличну ситуацију као и сада, јер им је био крив изборни систем.

"На крају, академик Никола Милошевић је рекао: 'Нема тих услова под којим ћемо изаћи на изборе'. Зато што је најлаксе било да се не изађе на изборе", рекао је Дачић.

Још један датум "у игри" за изборе. Кад бисмо могли на биралишта прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА