Најновије

НЕЋЕ МИ НЕДОСТАЈАТИ ВАШЕ НЕПРИЈАТЕЉСТВО! Одлазећи амбасадор Британије у Приштини осуо паљбу по Шиптарима!

Одлазећи амбасадор Велике Британије у Приштини Руари О'Конел изјавио је а је, једна од ствари која му неће недостајати из Приштине, "непрофесионалност и непријатељска пракса косовских политичара да стављају речи у његова уста".

Руари О'Конел (Фото: Јутјуб)

Он је то написао на свом Фејсбуку, наводећи да се састао са косовским министром за европске интеграције, кога је означио као "старог пријатеља", након чега је то министарство издало саопштење у коме му је приписало одређене ставове и које није било одобрено од стране амбасаде.

“Оно је објављено у медијима који га нису проверили у амбасади. У ствари, ја нисам дао никакво мишљење о имплементацији Споразума о стабилизацији и придруживању. О томе чак нисмо ни разговарали. Нисмо разговарали ни о људским правима. Разговарали смо о владавини закона и борби против корупције и организованог криминала. Рекао сам да је Косово у кључном тренутку и да треба да подузме кораке да политику очисти од криминала. Нисам дао никакву процену о раду институција”, рекао је О'Конел.

Како је додао, то се догодило више пута и то у различитим институцијама и политичким странкама и најавио да ће од сада амбасада исправљати сваку изјаву која је објављена без сагласности.

“Да буде апсолутно јасно - Велика Британија нити подржава нити је против било које политичке странке. Грађани Косова имају право и дужност да преузму одговорност за своје гласање и последице тога”, написао је одлазећи британски амбасадор.

Прочитајте ОВДЕ реакцију Небојше Стефановића на одлуку Северне Македоније да Томор Морина не буде изручен Србији.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА