Најновије

НЕВИЂЕНИ СКАНДАЛ У ИТАЛИЈИ: Шиптар ножем јурио српске дечаке по Удинама! Млади кошаркаши преживели драму!

Српску кадетску кошаркашку репрезентацију напао је непознати мушкарац док су се мирно шетали улицама Удинама, где се одржава Европско првенство за играче до 16 година.

Кадетска кошаркашка репрезентација Србије (Фото: Јутјуб)

Момци који бране наш национални дрес преживели су праву драму у италијанског граду где се одржава Европско првенство за кошаркаше до 16 година. За сада неидентификовани Шиптар напао је српске дечаке ножем, а на сву срећу спречена је велика трагедија.

Ову информацију потврдио је Игор Раковичевић, потпредседник Кошаркашког савеза Србије који је детаљно описао след догађаја у Удинама.

“Деца су добила слободно да се прошетају по Удинама. Шетали су са обележија наше репрезентације. Однекуд се појавио Шиптар који је почео да их прати и да их вређа, да виче "Косово је Албанија". Наши момци су лепо васпитани, никога нису хтели да вређају, показали су му да само прође и да их остави на миру. Међутим, он је наставио да их прати и добацује да би у једном моменту сишао са бицикла, извадио нож и кренуо да их нападне. На сву срећу, наши дечаци су успели да побегну у хотел и одмах нам испричали шта се десило”,рекао је Игор Ракочевић.

Како је рекао некадашњи кошаркаш Црвене звезде, одмах је контактирана ФИБА и чека се њихов одговор, а није Ракочевић пропустио прилику и да се дотакне утакмице четвртфинала против Шпанаца где су наши играчи озбиљно оштећени и ускраћени пласмана на Светско првенство.

“Одмах смо контактирали ФИБА, чекамо њихову реакцију. Тражићемо заштиту српске амбасаде за наше дечаке који су доживели велики страх. Хвала Богу да нико није повређен”, додао је потпредседник КСС и наставља:

“После велике крађе у четвртфиналу против Шпаније где су судије оштетиле наше момке оставивши их без пласмана на Светско првенство дешава се овакав напад. Чекаћемо реакцију надлежних и верујемо да ће кривац бити пронађен. У петак момци морају да играју јако битан меч, а након свега овога питање је у каквом ће бити стању”.



Прочитајте ОВДЕ коме је голман Црвене звезде посветио победу против Копенхагена.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА