Најновије

ОВО ЈЕ ТРЕНУТАК КАДА СУ ПТИЦЕ УПАЛЕ У МОТОР РУСКОГ АВИОНА: Пилот брзо реаговао, а Руси га сада славе као хероја! Кремљ хоће да га одликује!

На интернету се појавио кратак видео-снимак тренутка када су птице упале у мотор авиона ербас А321. На снимку се види неколико птица које пролећу поред прозора авиона који полеће.

Авион у кукурузу (Фото: Јутјуб)

Ово потврђује верзију да је узрок принудног слетања авиона судар са јатом галебова. Пилоти су брзо угасили моторе и подигли стајни трап. Авион је слетео директно на труп у кукурузно поље у близини села Рибаки.

Кремљ је данас саопштио да ће "хероју" пилоту Дамиру Јусупову доделити државно одликовање због тога што је успешно извео принудно слетање путничког авиона са 233 путника у поље кукуруза након што авион при полетању ударио у јато птица.

"Данас је стварно добар дан. Честитајмо једни другима што је 233 путника и чланова посаде живо, пожелимо брз опоравак онима који су повређени и честитамо херојском пилоту који је спасио животе и приземљио авион", рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Авион у којем је било 233 путника и чланова посаде компаније Урал Ерлајнс полетео је из Москве за Симферопољ када су птице улетеле у мотор. Приликом слетања повређене су 23 особе лакше укључујући деветоро деце.

Само је једна жена задобила теже повреде и налази се у болници. Пилоти су брзо угасили моторе и подигли стајни трап. Авион је слетео директно на труп у поље кукуруза у близини села Рибаки.

Неименовани путник рекао је руској телевизији да је авион по полетању почео да снажно да се тресе, преноси BBC.

"После пет секунди, светла на десној страни авиона су почела да трепере и осетио се мирис горења. Онда смо слетели и сви су изјурили", рекао је он.

Руски државни медији окарактерисали су слетање овог авиона као "чудо" на Раменском, регионом где је авион слетео недалеко од аеродрома Ззуковски.

Такође хвале пилота Дамира Јусупова као хероја који је, како кажу, спасио 233 живота "маестралним слетањем авиона без точкова и мотора, право у кукурузно поље".

"Захваљујући његовим високим компетенцијама и добро координисаним акцијама посаде, омогућено је слетање авиона и избегнуте су трагичне последице. Јусупов (41) има 3.000 сати летачког искуства", рекао је портпарол авио-компаније. Иначе, из авиона је исцурила око тона горива.

"Авион је имао 16 тона горива у резервоару. Потрошио је 500 литара. Након принудног слетања дошло је до цурења горива које је сад заустављено. Исцурило је можда и тона горива", рекао је извор из службе за ванредне ситуације за ТАСС.

Подаци из црне кутије су очувани и биће предати стручњацима на анализу.

"Црне кутије из авиона А321 нису оштећене приликом принудног слетања код Москве", рекао је портпарол Међудржавног комиетата за авијацију.

Компанија је навела да је авион значајно оштећен и да неће више летети. Покренута је и истрага.

Прочитајте ОВДЕ све о руском чуду од оружја.

Извор rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА