Најновије

Руши ли Изетбеговић споразум о формирању власти?

Сташа Кошарац, изјавио је да лидер СДА Бакир Изетбеговић покушава на све начине да сруши споразум о фомирању власти у заједничким институцијама БиХ.

Бакир Изетбеговић (Фото: Јутјуб)

Споразум је пре десет дана потписао са председницима СНСД-а Милорадом Додиком и ХДЗ-а Драганом Човићем.

"Уз снажну подршку дела међународне заједнице, Бакир Изетбеговић, заједно са члановима Председништва БиХ Жељком Комшићем и Шефиком Џаферовићем, покушава да сруши договор о формирању новог Савета министара и то тако што тражи уступке којих нема у потписаном Споразуму и за које зна да их никада неће добити", рекао је Кошарац за Срну, пренела је РТРС.

Он је упозорио да председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић, по налогу Бакира Изетбеговића и странаца који их подржавају, покушава да у дневни ред седнице Предсједништва угура тзв. Годишњи национални програм, документ који за Републику Српску и њене институције уопште не постоји.

"О том документу Председништво БиХ не може расправљати, јер о њему претходно није расправљао ниједан други надлежни орган власти у БиХ. О њему се није изјаснила ни Комисија за НАТО интеграције, нити Савет министара, тако да се уопште не зна како је тај документ, чији је садржај потпуно неприхватљив за Републику Српску, уопште доспео у Председништво БиХ", навео је Кошарац.

Поновио је став да је Народна скупштина Републике Српске доношењем Резолуције прогласила војну неутралност и да је за представнике Републике Српске неприхватљиво слање тзв. Годишњег националног програма и активација МАП-а, као последње степенице за чланство БиХ у НАТО.

"То је степеница преко које Република Српска неће прећи", рекао је Кошарац и додао да је Изетбеговић и те како упознат са овим ставовима и да ће, уколико повуче свој потпис и сруши споразум са Додиком и Човићем, бити најодговорнији за ескалацију политичке кризе у БиХ.

Износећи неистине и служећи се политичким подвалама, Кошарац је нагласио да Изетбеговић покушава да се извуче из целе ситуације.

"На тај начин демонстрира сопствене слабости, одсуство лидерства и подложност утицају страног фактора", закључио је Кошарац.

Прочитајте ОВДЕ која то афера дрма регион и чија је диплома фалсификат.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА