Најновије

ЂОРЂЕВИЋ ЗАПАЛИО ИНТЕРНЕТ: Српски министар не зна где је ишао на инаугурацију! Мау, Мау, Мауританија, Маурицијус... (ВИДЕО)

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић је почетком августа присуствовао инаугурацији председника Мауританије Мохамеда Оулда Шеика Ел Газуанија у Нуакшоту.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић (Фото: Јутјуб)

Међутим, гостујући у једној телевизијској емисији, он је желео да појасни где је заправо био, па су се у целу причу умешали "гугл", Маурицијус, Мауританија, "Мау", али и ударање "ентера".

“Што се тиче Мауританије и последњег мог боравка, што је њима највише заголицало машту, јесте кад ви куцате у "Гуглу" вама прво... Наравно, нико од њих и претпостављам ником од њих не избацује Мауританију, него кад кажете Мау..., оно избацује Маурицијус и кад ударите "ентер" добијете једну туристичку дестинацију која је потпуно другачија од Мауританије”, испричао је између осталог Ђорђевић.

Такође, он се овом приликом осврнио и на здравствени аспект посете.

“Све те земље у Африци, свака на свој начин, има и проблеме здравствене. Рецимо, у Мауританији имате велики проблем са маларијом, у неким земљама где сам био има неких других. Ја сам добио низ ињекција, шест. Три пута по две – колера, стомачни тифус, менингитис, тетанус... Не знам, сваки пут се пије нешто друго. То је велико оптерећење за организам. Добро, сад јесам на неки начин делом заштићен, то је једна врста проблема који имате, али ви тамо не можете... Имате и разне обичаје кад је у питању храна и тако даље. И људи морају да знају, не смете да одбијате храну, а имате различите обичаје. Имате и једну земљу афричку где када дођете код оног главног вашег домаћина има обичај да он у ваше име нешто сажваће и да вам да то из уста и ви то морате да поједете. То је нешто што носите са дипломатијом и кад би одбили тако нешто, ви кад одбијате ви одбијате домаћина”, појаснио је он.

Како је Зоран Ђорђевић говорио о Мауританији и Маурицијусу можете погледати у видеу, почевши од од 8 минута и 53 секунде.

Прочитајте ОВДЕ против кога је организатор протеста “1 од 5 милиона” Срђан Марковић поднео кривичну пријаву.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА